جزیره ی ماران
جزیره شتور یا شیدور، جزیره ای دیدنی از توابع جزایر ابوموسی در استان هرمزگان به شمار می رود. این جزیره غیر مسکونی در فاصله ی /۱کیلومتری جنوب شرقی جزیرۀ لاوان قرار گرفته است و اثری از ورود انسان و فعالیت های انسانی در آن دیده نمی شود. طول این جزیره ۷/۱کیلومتر و عرض آن ۸۰۰متر است.
جزیره ی شتور، به جزیره ی مارهای سمی و سیاهرنگ و کوچکی معروف است که بر زیر شن ها پنها ن می شوند و به همین سبب نام دیگری که مردم به این جزیره داده اند، جزیره ی ماران است. البته به لهجه ی محلی به آن مارو نیز می گویند. حضور مارها این جزیره را غیر مسکونی کرده است.
جزیره ی شتور از مهم ترین جزیره های ایران از نظر پناهگاه های حیات وحش پرندگان، لاکپشت های دریایی، ماهیها و دلفینها در خلیج فارس است و جز مناطق حفاظت شده ی ایران به حساب می آید.در سال ۱۳۹۵، جزیره ی شتور از طرف کنوانسیون گونه های مهاجر در دفتر منطقه ای یونپ در بانکوک، به عنوان یکی از زیستگاه های مهم لاک پشت دریایی در جهان، معرفی شد و به شبکه ی حفاظتی در اقیانوس هند و جنوب شرقی آسیا پیوست.

جزیره شتور – سرزمین ماران خلیج فارس
جانوران شاخص و کمیاب جزیره
مارهای این جزیره از جانوران شاخص این منطقه هستند و شهرت اصلی این جزیره به خاطر وجود همین مارهای بسیار زیاد است. پرندگانی که متعلق به زیست بوم جزیره ی شتوک هستند، بر ۴ نوع اند که هم در جزیره زندگی می کنند و هم تولید مثل می کنند. از دیگز حیوانات این اقلیم حیوانی، لاک پشت های دریایی هستند.
جزیره ی شتور، با این که یک جزیره ی کوچک از نظر مساحت محسوب می شود، اما از این نظر که خانه و محلی امن برای گونه هالی جانوری در آن منطقه است، یکی از موهبت های زیست بومی این منطقه به حساب می آید و همچنین یکی از مهم ترین و با ارزش ترین زیستگاه های پرندگان و موجودات دریایی در حد فاصل خلیج فارس و دریای عمان است.
جانوران مختلفی از جله پرستو دریایی تیره، لاک پشت دریایی پشت دودی، پرستوی دریایی کاکلی کوچک ، بالان گلوسیاه ،اگرت ساحلی ،چکاوک کاکلی ، عقاب ماهیگیر ،سلیم شنی ،حواصیل ساحلی ،جوتصیل ارغوانی ،لاک پشتهای دیایی ،لاک پشت سرخ و سبز و عقابی و چرمی در این منطقه بررسی و شناسائی شده اند. بعضی از این حیوانات، در بسیاری از نقاط دیگر جهان دیده نمی شوند و جز گونه های نایالب و کمیاب این جزیره محسوب می شوند.