خصوصی سازی شرکت زغال سنگ کرمان
کارگران زغال سنگ کرمان همچنان به تجمع اعتراضی خود ادامه می دهند. از نظر یکی از اساتید دانشگاه باهنر کرمان اعتصاب کارگران زغالسنگ کرمان از سال ۹۲ به گوش می رسید و مخصوص امروز و دیروز نیست و این اتفاق برای مسئولین استان عادی شده است. کارگران حدود ۱۵۰۰ تن بودند که تعداد زیاد کارگران حدود ۱۵۰۰ تن بودند که تعداد زیادی از آنها به همراه خانواده هایشان در چادر و ماشین شب را به صبح رساندند و تا به امروز این ماجرا ادامه دارد.ی از آنها به همراه خانواده هایشان در چادر و ماشین شب را به صبح رساندند و تا به امروز این ماجرا ادامه دارد.
متاسفانه سابقه خصوصی سازی در ایران در نگاه کارگران چندان پیشینه مثبتی ندارد و این مسئله بر نگرانی کارگران افزوده است. با دشواری های اقتصادی دولت که نیازمند دسترسی به منابع پولی است؛ خصوصی سازی شرکت زغالسنگ کرمان موجب هراس و اضطراب شغلی برای کارگران شده است.حرف اصلی کارگران، اعتراض آنها به خصوصی سازی معدن، پایین بودن استانداردهای شغلی و معیشتی، وضعیت اسفناک حقوقی، بیمه و مزایا و قراردادی بودن آنهاست.
روند اعتراضات کارگران زغال سنگ کرمان
اعتراضات کارگران زغال سنگ کرمان در سال ۹۹ در اول اردیبهشت سال جاری با اعتصاب حدود ۳ هزار کارگر شرکت زغال سنگ کرمان که در تونلهای متعلق به این شرکت، در سه شهرستان راور، کوهبنان و زرند کار مشغول به کار بودند آغاز شد این کارگران در اعتراض به تصمیم مدیران این مجموعه برای واگذاری سهام آن به بخش خصوصی، ۱ اردیبهشت دست از کار کشیدند.
روز ۱۴ اردیبهشت، مدیرعامل صندوق بازنشستگی فولاد کشور خبر داد که شرکت سرمایه گذاری این صندوق از جمله شرکتهای زغالسنگ کرمان در ماههای آینده وارد بورس خواهد کرد». روز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت کارگران مجدداً برای پیگیری خواسته هایشان در برابر شرکت زغالسنگ کرمان تجمع کردند. این بار اما خانواده های کارگران نیز با آنها همراه شده و در کنار همسران خود همانجا بیتوته کردند.

تجمع اعتراضی کارگران زغال سنگ
به تازگی هم از کرمان خبر رسید که تجمع زنان و خانواده های کارگران زغال سنگ همچنان در برابر شرکت زغال سنگ ادامه دارد. بنا به اعلام معترضان، «مدیران شرکت زغالسنگ قصد دارند ۴۵ درصد از سهام آن را در بورس عرضه کنند. آنگونه که کارگران میگویند شرکت قصد دارد برای جبران بخشی از هزینههای خود در روزهای تعطیل عمومی عید و چند روز تعطیلی پیش از عید، کارگران را به بیمه بیکاری معرفی کند که آنها مخالف این کار هستند؛ چراکه در سوابق بیمهای آنها فاصله ایجاد میشود».