نزدیک ترین فاصله مشتری و زحل با زمین
ستاره کریسمس قرار است در ۲۱ دسامبر خود را در آسمان نشان دهد. رویت این اتفاق نادر را از دست ندهید؛ چرا که این پدیده ای نیست که در زمان حیات هیچ یک از ما دوباره تکرار شود. به گفته منجمان درخشش آسمان شب ۲۱ دسامبر ۲۰۲۰ در واقع از قرار گرفتن دو سیاره در یک خط ایجاد می شود. مشتری و زحل (بزرگترین سیاره های منظومه) آنقدر به زمین نزدیک می شوند و در یک خط مداری قرار می گیرند، که به نظر میرسد یک ستاره به شدت روشن ایجاد میکنند. این همخطی سیارهای در طول ۸۰۰ سال گذشته رویت نشده است.

درخشش ستاره کریسمس در آسمان پس از ۸۰۰ سال
رویت ستاره کریسمس در آسمان
هم خطی مشتری و زحل تقریبا هر ۲۰ سال یکبار رخ میدهد؛ اما آنچه در پدیده امسال رخ می دهد این است که این سیاره ها بسیار به زمین نزدیک هستند و یک شبه سیاره مضاعف ایجاد میکنند که از قرون وسطی تا کنون قابل رویت نبوده است. مجله فوربس در گزارشی شانس مشاهده چنین پدیده ای در این مقیاس را یک بار در زندگی هر فرد عنوان کرده است. بار بعدی که امکان مشاهده چنین پدیده نجومی در آسمان فراهم شود، سال ۲۰۸۰ میلادی و پس از آن ۲۴۰۰ میلادی خواهد بود. از آنجا که مشاهده این پدیده با تلسکوپ و یا حتی چشم غیر مسلح هم ممکن است، دیدن تنها ستاره کریسمس زندگی خود را از دست ندهید.
تاریخ تولد حضرت مسیح
به عقیده بسیاری، این پدیده اشارهای به تاریخ تولد حضرت مسیح (ع) دارد که ستارهای درخشان، سه مرد خردمند را به آخوری که محل تولد عیسی (ع) بوده راهنمایی کرده و به همین دلیل این پدیده را ستاره تولد مسیح نیز می نامند. البته که این داستان منتقدانی نیز دارد.
برخی از اعراب بادیه نشین زمان بروز چنین پدیده هایی در آسمان را زمان برآورده شدن آرزوها می دانند. این پدیده شگفت انگیز و زیبا در تقویم شمسی در تاریخ یکم دی ماه ۱۳۹۹ اتفاق خواهد افتاد.