احتمال خروج واشنگتن از ان پی تی
با خروج واشنگتن از پیمان موشكهای هستهای میانبرد با روسیه، امنیت جهانی با احتماع وقوع یک نبرد هستهای در سطح جهانی با تهدید جدی روبرو شده است. روسیه نیز بالافاصله پس از خروج ترامپ، از پیمان منع جنگ افزارهسته ای میان برد خارج شد و این مسئله بر شدت بحران افزود.
از این رو این مسئله و نحوه پیشگیری از آن ذهن تحلیل گران را به خود مشغول کرده است. با توجه به تبعات وقوع جنگ هستهای، این مسئله در سطح جهانی مورد توجه قرار گرفته و دغدغه همگانی به شمار میرود.
پیمان ان پی تی در دوران جنگ سرد
امریکا در سال ۱۹۶۸ در دوران تنش زدایی با اتحاد جماهیر شوروی به این پیمان ملحق شده است. براساس نظر کارشناسان امریکا در صورتی که دونالد ترامپ مجدد در انتخاب ریاست جمهوری ۲۰۲۰ انتخاب گردد احتمال آن می رود که از پیمان ان پی تی خارج گردد.
ضمن ابنکه وزیر دفاع امریکا کلا با بند ششم این پیمان مخالف بوده است که بر مذاکره و حسن نیت بین کشورها و از میان برداشتن سلاح های کشتار جمعی تاکید دارد.
تبعات خروج احتمالی از پیمان ان پی تی
با خروج از پیمان منع سلاح هستهای میانبرد، ایالات متحده و روسیه آزادانه به تولید سلاح و جنگافزار هستهای میپردازند که این مورد در قالب این پیمان با محدودیت روبرو بوده است. از این رو خروج ار این پیمان چالش عظیمی در سطح جهانی محسوب میشود.
سیاست هسته ای چین
چین به عنوان یک قدرت بزرگ در عرصه نظام بین الملل با توجه به رشد فزاینده اقتصادی و پیشرفت در سایر ابعاد قدرت، بزرگترین رقیب ایالات متحده در آینده محسوب می شود.
این کشو در زمینه جنگ افزاهای هسته ای ر از سطح نوسازی و گسترش جنگ افزارهای متعارف خود پیش نرفته و نخواسته است به سطحی برسد که آمریکا و روسیه در آن هستند
در زمینه کاربرد جنگ افزارهای هسته ای جهت تامین امنیت و بروز جنگ چین بسیار خرد مندانه رفتار کرده و امنیت انسانی را مد نظر قرار داده است . چین بارها خوهان برچیده شدن جنگ افزارهای هسته ای شده که سیاستی خردمندانه بوده است.