ابوالقاسم حالت

  • توسط admin
  • ۱۳۹۸-۰۶-۲۴

ابوالقاسم حالت، شاعر و نویسنده معاصر

ابوالقاسم حالت شاعر و نويسنده‌ي معاصر است. وی سال ۱۲۹۸ در تهران متولد می شود. از همان ابتدا و از دوران تحصیلات ابتدایی به فعالیتهای ادبی علاقه مند است و از آغاز نوجواني در سال ۱۳۱۴ به سرودن شعر پرداخت، همچنين در انجام اين فعاليت‌ها به قدري پيگير و موفق بوده كه در سال ۱۳۱۷ سردبيري هفته‌نامه‌ ي فكاهي معروف توفيق را به عهده گرفت. او همچنين پس از شهريور ۱۳۲۰ علاوه بر توفيق در نشريات ديگري مانند اميد، تهران مصور، قيام ايران و خبردار به نوشتن آثار طنز به نظم و نثر پرداخت. همچنين به خاطر روحيه‌ي خاص مذهبي‌اي كه داشته است در مجله‌  آيين اسلام نيز در قالب‌ هاي جدي شعر و مقاله‌ي مذهبي مي‌نوشته است.

نگارش طنز اجتماعی

بعد از تعطيلي هفته‌نامه‌  توفيق تحت عنوان طنز اجتماعي مقالاتي در كيهان مي‌ نوشت و در اين مقالات به بيان معايب و كاستي‌ هاي امور اداري و اجتماعي مي‌ پرداخته است.

ساخت سرود انقلابی

در آغاز انقلاب نخستين سرود جمهوري اسلامي و چند سرود ديگر ساخت و بعد از انقلاب شكوهمند اسلامي هم از شماره‌  مخصوص نوروز ۱۳۶۷ با نشريه‌ خورجين همكاري داشت و از اولين شماره‌  نشريه‌ي معروف و موفق گل‌آقا در آذرماه ۱۳۶۹ به همكاري با اين مجله پرداخت. حالت كه از نامدارترين و پركارترين شاعران و نويسندگان معاصر محسوب مي‌شود. هرگز در طول زندگي خود از فعاليت‌هاي ادبي دست نكشيد به طوري كه همكاري او با مجله‌ي گل‌ آقا تا آخرين روزهاي حياتش ادامه داشت.

اشعار ابوالقاسم حالت

او در سرودن انواع شعر از قصيده، قطعه، غزل، رباعي و مثنوي دست داشته است. همچنين ترانه‌هايي نيز به زبان عاميانه سروده است كه به عنوان پيش پرده در تماشاخانه‌ هاي تهران توسط هنرپيشگان و بازيگران تئاتر خوانده مي‌ شده است. اما بخش عمده‌ي شهرت او در ادبيات معاصر مرهون بحر طويل‌ هاي جذاب و زيباي اوست. وي در شاعري متخلص به حالت بوده و با اسامي مستعار خروس لاري، هدهدميرزا، ابوالعينك، شوخ، انت الحمار، هوار، فاضل مآب در مجامع ادبي معروف و شناخته شده است.

آثار

همانطور كه گفته شد ابوالقاسم حالت از پركارترين نويسندگان و شاعران دوره‌ي معاصر محسوب مي‌شود.

ديوان حالت، پروانه و شبنم، كليات سعدي (با ترجمه‌ي اشعار عربي آن به فارسي) ، تذكره‌ي شاهان شاعر،گلزار خنده (مشتمل بر اشعار فكاهي) فكاهيات حالت (دو جلد) ، ديوان ابوالعينك، ديوان شوخ، ديوان خروس لاري، بحر طويل‌هاي هدهد ميرزا، عيالوار (مجموعه داستان) رقص كوسه (مجموعه داستان) مقالات طنزآميز (دو جلد).

وفات

حالت سرانجام پس از سال‌ها زندگي پربار و همراه با فعاليت‌هاي ادبي در شامگاه سوم آبان ۱۳۷۱ در تهران وفات يافت.

 

 

 

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Solve : *
24 − 13 =


اخبار

سینما و هنر

جهان