گزارش جدید نهاد سیاستگذاری استراتژیک استرالیا
کارگران اقلیت اویغور از سینکیانگ در چین توسط مقامات این کشور به کار اجباری گماشته شدهاند. طبق گزارش تازه منتشر شده نهاد سیاستگذاری استراتژیک استرالیا ۸۳ شرکت چینی و خارجی به طور مستقیم یا غیرمستقیم از کار کارگران اقلیت اویغور در چین که توسط مقامات این کشور به کار اجباری مشغول شدند نفع بردهاند.نهاد ASPI گزارش تازه خود که را تحت عنوان «اویغورها برای فروش؛ بازپروری، کار اجباری و زیرنظر گیری فراتر از سین کیانگ» منتشر کرده است، ۲۷ کارخانه را در ۹ استان چین شناسایی کرده است که از سال ۲۰۱۷ بدین سو از کارگران اویغور منتقل شده از سینکیانگ استفاده میکنند.
اتهام شرکتهای تولیدی بینالمللی
در گزارش تازه نهاد ASPI اتهام بهره گیری از کارگران اقلیت مسلمان به شرکت هایی بین المللی نسبت داده شده است که ۲۷ کارخانه را در ۹ استان چین شناسایی کرده است که از سال ۲۰۱۷ بدین سو از کارگران اویغور منتقل شده از سینکیانگ استفاده میکنند. در میان شرکتهایی که نام آنها در این فهرست آمده است شرکتهای تولیدی بینالمللی همچون نایکی، پوما، ویکتوریا سیکرت، آدیداس، اسپریت و گپ دیده میشوند.شرکتهای فعال در زمینه قطعات الکترونیک همچون اپل، سامسونگ و آمازون نیز در این فهرست به چشم میخورند.
شرکتهای بینالمللی در جوابیههای منتشره اتهام بهرهگیری عمدی از نیروی کار اجباری در چین را یه کلی رد کردهاند، با این حال وعده دادهاند که در خصوص اتهامات تحقیق کنند و ابهامات مسئله پیش آمده را رفع نمایند. در این گزارش حدودی برآورد شده است که دستکم ۸۰ هزار نفر از افراد اقلیت اویغور از سینکیانگ، ناحیه محل سکونتشان در غرب چین، به کارگاهها و کارخانههای قطعات الکترونیکی، نساجی و ساخت ماشینآلات منتقل شده و در این مراکز به کار اجباری گماشته شدهاند.
آزار اقلیت مسلمانان در چین

اویغورها برای فروش؛ بازپروری، کار اجباری
چین از سال ۲۰۰۸ بازداشت گروهی مسلمانان و تجسس در اندیشههای مذهبی و سیاسی را برای تغییر و یکسانسازی فرهنگی را به صورت اجباری با اعمال زور علیه اقلیتهای اویغور، قزاق و دیگر گروههای قومی مسلمان در این کشور به شدت دنبال کرده است. قبلاً سازمان دیدهبان حقوق بشر از نقض گسترده حقوق مسلمانان در منطقه خودمختار سینکیانگ خبر داد.
چندین سازمان حقوق بشری در اوت ۲۰۱۷ در نشست کمیته مبارزه با نژادپرستی سازمان ملل متحد در مورد مسلمانان اویغوری و دیگر اقلیتهای بومی استان خودمختار سین کیانگ اعلام کردند:
«این مسلمانان به بهانه مواضع سیاسی خود در کمپهای بازآموزی یا تفتیش عقاید تحت بازداشت هستند. حدود ۳٬۰۰۰٬۰۰۰ مسلمان اویغور، قزاق، تاجیک، پامیری و دیگر بومیان منطقه بدون هیچگونه محاکمهای در کمپها نگهداری میشوند»