اصلاحیه لایحه بودجه ۱۴۰۰ – نظر موافقان و مخالفان لایحه اصلاحی بودجه ۱۴۰۰

  • توسط اعرابی
  • ۱۳۹۹-۱۱-۲۸

بررسی اصلاحیه لایحه بودجه ۱۴۰۰ در جلسه امروز مجلس

دولت اصلاحیه لایحه بودجه ۱۴۰۰ را روانه بهارستان کرده  است در حالی که شرایط کنونی کشور اجازه تغییر شاکله بودجه را نداده است، بر این اساس، بخش‌هایی مانند ارز ۴۲۰۰ تومانی کالاهای اساسی با هدف جلوگیری از شوک تورمی، ثابت مانده، اما برخی از اعداد و ارقام اصلاح شده است. در اینجا مروری بر دلایلی که امروز موافق و مخالفان بودجه سال ١۴٠٠ مطرح کردند خواهیم داشت.

۳۰ تا ۴۰ درصد دغدغه های مجلس در اصلاحیه لایحه بودجه مرتفع شده است محسن زنگنه، در موافقت با کلیات اصلاحیه لایحه بودجه ۱۴۰۰ اظهار کرد: ارجاع لایحه از سوی مجلس به دولت  منطقی بود. چرا که دولت مجری قانون است و باید این تغییرات را انجام می داد.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس با بیان این ادعا که ۳۰ تا ۴۰ درصد دغدغه های مجلس در بودجه ۱۴۰۰ توسط دولت مرتفع شده است، گفت: دولت فروش نفت را بر اساس هر بشکه ۵۰ دلار منطقی کرده است بی انضباطی در نرخ ارز توسط خود دولت اصلاح شده است.

احمد امیرآبادی فراهانی در جریان جلسه علنی امروز مجلس و در موافقت با کلیات اصلاحیه دولت بر لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ بیان کرد: دولت در لایحه اصلاحی که به مجلس ارائه داده است تغییرات خوبی در آن صورت داده است. اولین نکته توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص سهم صندوق توسعه ملی از محل فروش نفت است که دولت به دستور رهبری عمل کرده است.

 حقوق و دستمزدها در اصلاحیه لایحه بودجه ۱۴۰۰ 

علی بابایی کارنامی، نماینده مردم ساری،  در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در موافقت با کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۰،گفت: دولت پذیرفت که به حقوق و دستمزدها در لایحه بودجه چارچوب دهد و همچنین هزینه ها کاهش یافته است.

مهرداد گودرزوند چگینی نماینده مردم رودبار در مجلس شورای اسلامی در موافقت با کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۰ گفت: بودجه کشور به معنای هدایتگری و ریل گذاری مجلس برای اداره کشور در سال آینده است. از همکاران استدعا دارم لایحه بودجه، اصلاحیه و گزارش کمیسیون تلفیق را مطالعه کنند، اصلاح ساختار یک کار کوتاه مدت نیست، اصلاح ساختار دارای دوبخش است،

قسمت شکلی و بحث محتوایی، کشوری که ۷۰ سال به نفت وابسته بوده است برای رهایی از وابستگی نیازمند زمان و برنامه ریزی در یک دوره پنج ساله است، این اصلاحیه از این منظر قابل توجه است که دولت به ریل قانون احترام گذاشته و نواقص کلیات را پذیرفته است.

اصلاحیه لایحه بودجه ۱۴۰۰ - نظر موافقان و مخالفان لایحه اصلاحی بودجه ۱۴۰۰

اصلاحیه لایحه بودجه ۱۴۰۰ – نظر موافقان و مخالفان لایحه اصلاحی بودجه ۱۴۰۰

عدم شفافیت لایحه اولیه

مهدی طغیانی، یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس به عنوان موافق کلیات گفت: موضوعی که امروز بررسی می کنیم کاملا بر اولویت مردم که تورم است منطبق است. ما معتقدیم کسری بودجه دولت موتور تورم زایی در اقتصاد کشور است.

وقتی لایحه دولت آمد کسری بودجه بالایی داشت و این سبب می شد زندگی و معیشت مردم در سال آینده تنگ تر شود. لذا مجلس کلیات را رد کرد که این تصمیم سیاسی نبود بلکه علمی و کارشناسانه بود.

لایحه اولیه شفاف نبود، رانت زا بود و کسری شدیدی داشت. حالا گام کوچکی برای اصلاح برداشته شده و ما امیدواریم مجلس در کمیسیون تلفیق و صحن علنی گام بلندتری را برای مهار تورم از طریق کنترل کسری بودجه بردارد. الله‌وردی دهقانی نماینده ورزقان،  به عنوان مخالف گفت: مجلس شورای اسلامی کلیات بودجه را به دلیل نواقص‌اش رد کرد اما دولت مجددا همان را به مجلس ارائه کرد. تغییرات اعمال شده قابل توجه نیست.

تورم و گرانی در اصلاحیه لایحه بودجه ۱۴۰۰

لطف الله سیاهکلی نماینده مردم قزوین در مجلس گفت که به محض تصویب این بودجه، تورم خود را نشان می دهد و هزینه ای به مردم تحمیل می شود لذا تصویب این بودجه کار اشتباهی است. این عضو کمیسیون صنایع و معادن با بیان این که بیش از ۵۰ تا ۶۰ درصد کسری بودجه داریم، گفت: این به معنی تورم و گرانی است و این است که دولت می خواهد بودجه نداشته را خرج کند آن هم از جیب مردم. صدا و سیما نظر مخالفان را درست منعکس کند تا مردم بدانند در مجلس از آنها به خاطر وضع بد معیشتی دفاع می شود.

وضع معیشت مردم

سیدعلی موسوی نماینده مردم ملکان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در لایحه بودجه ارائه شده از سوی دولت برخی از حقوقهای نجومی بیش از ۱۴ برابر افزایش یافته اما به معیشت مردم و اقشار آسیب پذیر توجه نشده است. موسوی گفت: اما به معیشت مردم کمترین توجه شده است وظیفه ما در مجلس انقلابی این است که به معیشت مردم در شرایط جنگ اقتصادی توجه ویژه داشته باشیم. مجلس انقلابی باید با کلیات این بودجه مخالفت کند.

تفکیک بودجه ارزی و ریالی 

روح الله ایزدخواه عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ضمن مخالفت با اصلاحیه دولت بر لایحه بودجه ۱۴۰۰ از کمیسیون تلفیق خواست که در اصلاحات خود وابستگی بودجه را به ارز خارجی کاهش دهند و بودجه ارزی و ریالی را جدا کنند.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: وابستگی بودجه به نفت همچنان پابرجا و وضعیت ارز نامشخص است، حضرت آقا از سال ۷۴ بر افزایش قدرت پول ملی تاکید داشتند، ارز باید ارزان و تک نرخی شود، این ارز پاشنه آشیل اقتصاد ما در سال ۱۴۰۰ خواهد بود،
اگر می خواهید اصلاح ساختار انجام دهید باید بودجه ارزی و ریالی را جدا کنید و سفره مردم را به دلار وابسته نکنید، مگر دلار به چه میزان در معیشت روزمره مردم تاثیر دارد که می خواهند همه کشور را به دلار گره بزنند؟

 رویه قانون در اصلاحیه لایحه بودجه ۱۴۰۰ 

سیدشمس‌الدین حسینی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که دولت به رویه قانونی تمکین کرده است، گفت: دولت با این اصلاحیه لایحه یک گام به سمت جلو برداشته است.
وی ادامه داد: من در دفاع از کلیات بودجه صحبت می‌کنم، برداشت من این است که دولت به رویه قانونی تمکین کرده یعنی برخلاف قبل پذیرفت که باید اصلاحیه بودجه دهد ما این را به فال نیک می‌گیریم. باید رفتار منطبق با قانون را تشویق کرد پس به لحاظ نهادی و قانونی رفتار دولت یک گام به سمت جلو محسوب می‌شود.

 

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Solve : *
22 − 5 =


اخبار

سینما و هنر

جهان