واحد پول ملی – تصویب رسمی حذف صفر از پول ملی

  • توسط اعرابی
  • ۱۳۹۹-۰۲-۲۲

اعمال سیاست حذف صفر از پول ملی کشور

واحد پول ایران از ریال به تومان تبدیل شد. چند روز اخیر مجلس حذف صفر از پول ملی را رسماً تصویب کرد بر این اساس واحد پول ایران از ریال به تومان تبدیل و هر یک ریال، ۱۰۰ قران میشود. دلیل افدام دولت و تایید مجلس در درخواست و تصویب طرحی در شرایط کنونی اقتصاد ایران، و با وجود تورم بالا  هنوز در هاله ای از ابهام است.در جریان بررسی کلیات این لایحه سه نماینده به‌عنوان موافق و سه نماینده به‌عنوان مخالف صحبت کردند و نهایتاً پس از توضیحات رئیس‌کل بانک مرکزی و موافقت کمیسیون اقتصادی با این لایحه، نمایندگان مجلس با کلیات این لایحه موافقت کردند.

عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی در همان روزی که مجلس، حذف صفر از پول ملی را رسماً تصویب کرد، در پیامی از رأی قاطع نمایندگان مجلس برای اجرای این طرح قدردانی کرد و گفت: «عرف اصلی در جامعه تومان است. ما هم می‌خواهیم با عرف جامعه هماهنگ باشیم.»در خاتمه جلسه علنی مجلس،  در پی تصویب  جزئیات لایحه اصلاح قانون پولی و بانکی کشور  مقرر شد که در طی سه سال آینده واحد پول ایران تومان شود. سال گذشته نیز دولت این لایحه را به مجلس ارسال کرد و بسیاری از کارشناسان با آن مخالفت کردند

اعمال سیاست حذف صفر از پول ملی کشور

بازخورد سیاست حذف صفر در جامعه

واکنش  و نگاه ها به اجرای سیاست حذف صفر از پول ملی در شرابط فعای کشور نظرهای متفاوتی را به دنبال داشته است. برخی حذف صفر از پول ملی در شرایط کنونی را تنها طرحی برای سرگرم کردن مردم می‌دانند و برخی دیگر بر این باورند که این کار، فقط یک سود دارد و آن هم ساده‌سازی عملیات حسابداری است.

سیدمحمدصادق الحسینی، عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (ع) در این رابطه با اشاره به تورمی که کشور با آن درگیر است، بر این باور است که حذف صفر هیچیک از اهداف دولت از جمله کاهش نرخ تورم یا سرعت‌بخشی به رشد اقتصادی را محقق نخواهد کرد؛ بنابراین باید به طرح‌های مهمتری پرداخت که نیاز امروز نظام بانکی و اقتصاد کشور است. در شرایط فعلی کشور موضوعی که بسیاری از اقتصاددانان آن را اولویت مهمتر از حذف صفر از پول ملی می‌دانند، کنترل و کاهش تورم و نگهداری آن در سطح پایدار است

از این رو نظر می‌رسد که در شرایط فعلی اقتصاد ایران با وضعیت عدم ثبات اقتصادی، نرخ تورم بالا، عدم ثبات در تصمیم‌گیری سیاستگذار و بدون توجه به الزامات طرح، زمینه برای اعمال سیاست حذف صفر از پول ملی کشور مساعد نیست و این سیاست به تنهایی نمی‌تواند راهکاری برای رفع برخی از مسائل موجود باشد.

همتی در پاسخ به انتقادات افرادی که اعلام کرده بودند حذف صفر از پول ملی، هیچ تأثیری بر تورم و رشد اقتصادی ندارد؛ به این نکته اشاره کرده بود که تیم وی در بانک مرکزی نیز هیچ گاه نگفته‌اند که این کار در رشد اقتصادی و تورم تأثیر دارد مانند آنکه بگوید می‌خواهم خانه‌ام را عوض کنم و کسی به او بگوید حالا که خانه‌ات را عوض نکردی، نظافت هم نکن و پرده آن را هم عوض نکن.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Solve : *
13 − 12 =


اخبار

سینما و هنر

جهان