اهمیت و کارکرد اعتماد
اهمیت و کارکرد اعتماد عبارت است از:
الف)اهمیت اعتماد و جایگاه آن در روابط اجتماعی: اعتماد در همه ابعاد زندگی انسان نقش داشته و جزء جدائی ناپذیر از زندگی انسانها میباشد. اعتماد اجتماعی از عناصر موثر در پذیرش و همدلی اجتماعی محسوب میگرددکه این خود زمینه سازگاری و همنوایی هر چه بیشتر اعضای جامعه را فراهم میسازد.
ب) مهمترین مسئله درجریان نظم اجتماعی اعتماد و همبستگی اجتماعی است. یعنی این که بدون انسجام و نوعی اعتماد پایداری نظم اجتماعی ممکن نیست…. ساخت تقسیم کار اجتماعی، با توجه به ابعاد نظم یعنی با توجه به اعتماد،تنظیم قدرت و فرآیند معنا و مشر وعیت، موجب ابهاماتی میشود.

اعتماد
انواع اعتماد
- اعتماد بنیادی
آنچه در جریان شكلگیری اعتمادبنیادی آموخته میشود، تنها همبستگی و صداقت و پاداش نیست. چیز دیگری كه دراین جریان آموخته میشود، روشهای بسیار پیچیده آگاهی علمی است كه وسیله حفاظتی با دوام در برابر اضطراب هاست. در برخوردهای چهره دار، حفظ اعتماد بنیادی از طریق رد و بدل كردن نگاه، حالت بدنی، ادا و عرفهای گفتگوی متعارف تحقق مییابد.
- اعتماد متقابل بین شخصی
حاصل روابط مستقیم میان اعضای جامعه است. کوچکترین شعاع اعتماد در اعضای خانواده است که فضایی پر از صمیمیت بر آن حاکم است. این اعتماد وابسته به افرادی است که آنها را به اسم میشناسیم و با آنها به عنوان دوست، همسایه، همکار و شریک تجاری رابطه چهره به چهره داریم.
- اعتماد تعمیم یافته یا عام
این نوع اعتماد در سطحی گسترده تر از خانواده و نزدیکان قرار میگیرد. هدف یا جهتگیری اعتماد، ممکن است مربوط به جنسیت(اعتماد به زن ها ، اما عدم اعتماد به مردها )، سن(اعتماد به افراد میانسال اماعدم اعتماد به افراد جوان)،نژاد(اعتماد به سفیدپوستها ، اما عدم اعتماد به سیاه پوستها )، قومیت(من به ترکها اعتماد دارم، اما به فارسها اعتماد ندارم)و مذهب(من به مسیحیها اعتماد دارم، اما به یهودیها اعتماد ندارم)باشد.
- اعتماد به نظام انتزاعی
اعتماد نهادی به نهادهای رسمی و دولتی و اعتماد مدنی به نظامهای تخصصی مربوط میشود.