بازاریابی رابطه مند
بازاریابی رابطه مند از دهه ۹۰ میلادی یکی از مهمترین تحولات در بازاریابی بوده است، به ویژه در رابطه با بازاریابی های صنعتی.
بازاریابی رابطه مند پیشنهاد میکند که توجه دقیقتری به رشد مالی بلندمدت و مزایای دیگر مشتریان بشود. اگرچه این اصطلاح اخیراً به بازاریابی مصرف کننده، که در آن مصرف کنندگان و سازمان هر دو به دنبال یک رابطه اند اطلاق میشود.
از آنجا که محبوبیت الگوی رابطه رشد کرده است، کاربرد آن به نواحی های جدید گسترش یافته است. در حالیکه روابط به روز به طور گسترده در کانال های بازاریابی، صنعتی، و برخی از موارد مصرف کنندگان در زمینه های فرهنگی غربی مانند اروپا، ایالات متحده آمریکا، استرالیا و انگلستان مورد بررسی قرار گرفته است.
بسیاری از ناظران معتقدند که بازاریابی رابطه مند تنها بر پایه نگاه کردن به معاملات فردی نیست. در حالی که بازاریابی معاملاتی در حال حاضر به عنوان بازاریابی یکپارچه شده مدنظر قرار نمیگیرد، تبادل رابطه یک رابطه درازمدت و پیچیده بین ارائه دهندگان خدمات و مشتریان است، نه فقط یک سری از معاملات یا صرف آن. روابط به احتمال زیاد کمتر براساس قانون قرارداد و بیشتر بر مسائلی مانند اعتماد، عدالت، مسئولیت و تعهد تکیه دارند.
بازاریابی رابطه مند
عوامل موثر بر روی فروش
بسیاری عوامل از جمله محصول، کیفیت، قیمت، نرخ ارز و تقاضا میتواند تاثیر عمدهای بر روی فروش داشته باشد. با این حال، بازاریابی رابطه مند نیز میتواند فروش را تحت تاثیر قرار دهد.
به طور فزاینده، مسائل مربوط به بازاریابی مانند گردش سریع مشتری و اثرات قطع روابط مشتری برای بسیاری از کسب و کارها بحرانی شده اند. رقابت رو به رشد، همراه با بلوغ صنعت و فشارهای رکود، به این معنی است که سازمان ها نمیتوانند کاملاً بر روی مشتریان جدید به جای مشتریان از دست رفته تکیه کنند. جذب مشتری و نه حفظ مشتری، قلب مبادلات بازاریابی معامله است. که محصولات را براساس استفاده از معاملات اقتصادی گسسته و کوتاه مدت توسعه میدهد، به فروش میرساند و ارائه میکند.