بازاریابی رابطه مند و وفاداری مشتریان
با مطالعه و بررسی تحقیقات صورت گرفته در رابطه با بازاریابی رابطه مند و وفاداری مشتریان نشان داده شده است که امروزه شرکت ها در پی به کارگیری استراتژی هایی هستند که از طریق آن مشتریان کنونی خود را حفظ کنند. و با به کارگیری تکنولوژی مناسب در پی کسب اطلاعات همگام درخصوص مشتریانشان بوده تا از طریق برقراری روابطی پایدار و بلند مدت با مشتریان خود در پی طلب رضایت و وفاداری آنها باشند.
برنامه بازاریابی رابطه ای شامل سه مرحله است:
- طراحی
- اجرا
- ارزیابی
مرحله ارزیابی شامل اندازه گیری وفاداری مشتری کشش و جاذبه رضایت محترم سهم مشتری و بقای مشتری است. علل ایجاد پیوند و وفاداری محکم با مشتریان بازاریابی رابطه مند نامیده شده است.
سه رویکرد برای توسعه پیوند قوی با مشتریان مطرح است که عبارتند از:
-
منافع مالی:
پیوند مالی، پیوندی است که بر طبق آن به بانک به مشتریان که به طور مستمر موجودی حساب خود را افزایش می دهند و یا به عبارتی معدل حساب آنها بالاست پاداش اعطا می نمایند مانند تخفیف در کارمزد و نوعی فعالیت شغلی که وفاداری مشتری را از طریق محرک قیمتی بالا می برد.
-
منابع اجتماعی:
به پیوندی اطلاق می شود که در اثر دوستی بین مشتری و ارائه دهنده خدمت ایجاد می شود مثل اینکه سازمان به مناسبتهای مختلف برای مشتریان خود کارت تبریک می فرستد. این نوع پیوند در طول زمان و در نتیجه تعامل طرفین توسعه و نقش مهم در حفظ مشتری دارد.
-
منابع ساختاری:
پیوندی است که بر طبق آن سازمان برای مشتریان خود امتیازات و ارزش ها ی بیشتر از بقیه رقبا قائل می شود مثل اینکه سازمان اخبار و گزارشات مرتبط با خود را که مورد نیاز به مشتریان است در اختیار آنها قرار می دهد.