قوانین و اصول استفاده از بیدود
قوانین و اصول استفاده از بیدود و طرح دوچرخه سواری طرحی است که شهرداری تهران راه اندازی کرده است. تا با این طرح آلودگی هوا کاهش پیدا کند.
تب و تاب استفاده از بیدود و دوچرخه سواری این روزها بسیار داغ است. و به این منظور کمپین سه شنبه های بدون خودرو نیز راه اندازی شده است. شهرداری تهران قصد دارد از طریق فرهنگ دوچرخه سواری را در تهران افزایش دهد .
دوچرخه سواری در جامعه برای هیچ کس محدودیتی ندارد و همه میتوانند از دوچرخه ها استفاده کنند و بانوان هم بنا بر گفته مراجع قضایی هیچ محدودیتی ندارند. قبل از اینکه این طرح در بین همه فراگیر شود. ابتدا باید فرهنگ ان در سطح شهر و جامعه نهادینه شود. زیرا گاهی دوچرخه سواری باعث به وجود اوردن مخاطراتی برای رانندگان می شود و آن ها بسیار گله مند هستند .
رعایت اصول
برای جبران آسیب هایی که ممکن است دوچرخه سواری در سطح شهر ایجاد کند. باید اصول اولیه آن رعایت شود . به دلیل وجود خطرات اجازه ورود دوچرخه ها به خط ویژه اتوبوسرانی داده نشده است.
پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بیان کرد: خبری در فضای مجازی منتشر شد در در خصوص موافقت پلیس راهور تهران بزرگ جهت تردد دوچرخهسواران در خطوط ویژه، که این خبر تکذیب شد. زیرا این خط برای سهولت در رفت و آمد مسافران با استفاده از حمل و نقل عمومی و خدمات امدادی و انتظامی به شهروندان است.
بنابراین از لازم است که شهروندان گرامی که از دوچرخه جهت جابجایی در سطح شهر استفاده میکنند،از ورود به خطوط ویژه خودداری کنند.
قوانین و اصول استفاده از بیدود
دوچرخه سوای به عنوان روشی برای حمل و نقل در حال افرایش است . بنابراین برای جلوگیری از افزایش آمار تصادفات؛ مرگ و میر و مصدومیت ها باید قوانین و مقرراتی تعیین شود. باید به آنها آموزش داده شود که همسو با حرکت وسایل نقلیه دیگر حرکت کنند.
خبر جالب این است که دوچرخه سواری نیاز به گواهینامه دارد. اما این قانون در ایران اجرا نشده است. که بهتر است توجه ویژه به این قانون کرد.
سرعت محاز دوچرخه نهایت ۶۰ کیلومتر بر ساعت است. سرعت اتومبیل ها در بزرگراهها ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت است. عبور دوچرخه سواران از وسط و یا سمت چپ بزرگراه خطرناک است و دوچرخه سواران باید بدانند که هنگام عبور از بزرگراه از سمت راست برانند.
استفاده از کلاه ایمنی برای حفظ سلامت دوچرخه سواران باید الزامی شود تا هنگام از استفاده از دوچرخه خطری آنها را تهدید نکند.
پیش از آن که طرحی به اجرا درآید باید بستر مناسبی برای اجرای طرح فراهم شود، چرا که با این حجم ماشین، ون، اتوبوس، مینیبوس و… در شهر تهران شرایط مناسبی برای دوچرخه سواران وجود ندارد.
توجه نکردن دوچرخه سواران به ماشینها مسئلهای نگران کننده است و شهرداری تهران که مجری این طرح است باید به فکر رفع آن باشد.