تاثیر تامین اجتماعی بر اقتصاد
سازمان تامین اجتماعی جهت حفظ کیان صندوق خود و حفظ سرمایه های بیمه شدگان ناگزیر به سرمایه گذاری دربخش های مختلف اقتصادی است. از این روز تاثیر تامین اجتماعی بر اقتصاد بسیار حائز اهمیت است. تا به منظور حفظ ارزش وجوه صندوق سازمان و افزوده کردن آن دست یابد. از این رو سازمان تامین اجتماعی با ورود به عرصه سرمایه گذاری ،در زمره بزرگترین بنگاه های اقتصادی کشو ردر آمده است. که در بیش از ۱۰۰ شرکت سهام دارد و در حدود۱ ۵ درصد از سهام شرکت های موجود در بورس متعلق به سازمان تامین اجتماعی است. از این رو سازمان تامین اجتماعی بی شک نقش بسیار تاثیرگذاری را در عرصه های مختلف اقتصادی کشور داراست. که از طریق سرمایه گذاری خود،که صرفا برای حفظ ارزش ذخائرخود انجام می دهد-می تواند در ایجاد اشتغال و درنتیجه رشد اقتصادی تاثیرگذار باشد.
تاثیرتامین اجتماعی برتوزیع درآمد
یکی از مهمترین اهدافی که برای سیستم های تامین اجتماعی برشمرده می شود، توزیع مجدد درآمد بین افراد جامعه است. و اینگونه استدلال می شود که تامین اجتماعی ازطریق توزیع مجدد درآمد جامعه،برقراری عدالت اجتماعی رادرنظردارد. ازلحاظ تاثیراین عامل بررشداقتصادی نظرات متفاوتی وجود دارد.
گروهی توزیع مجدد درآمدها را منافی رشد اقتصادی و گروهی آن را عامل رشداقتصادی می دانند. گروهی استدلال می کنند انتقال ثروت از ثروتمندان به فقرا،میزان کلی پس انداز ها و لذا میزان رشد اقتصادی را کاهش خواهد داد. درمقابل نظربالا ،این استدلال نیز مطرح می شود که سیاست های مبتنی بر توزیع درآمد ازقش رثرتمند به سمت قشر فقیر،باعث کاهش محدودیت های اعتباری در دهکهای پایین توزیع درآمدی بیش از افزایش این محدودیت ها در میان دهکهای بالا می شود و این نیز در مجموع به تشکیل سرمایه بیشتر و لذا به افزایش رشد اقتصادی منجر می گردد.
تاثیر تامین اجتماعی در عرصه اجتماعی
برای نیل به این مهم رسیدند به تامین اجتماعی ،اساسی ترین و زیربنائی ترین گام است. تامین اجتماعی به معنای حراست و پشتیبانی از افراد جامعه در برابر مصائب و مشکلات و پریشانی های اجتماعی و اقتصادی است. و به نوعی سرمایه گذاری بین النسلی به حساب می آید.