تاثیر تبلیغات بر خرید
امروزه اهميت درك تبليغات و تاثیر تبلیغات بر خرید برای همه مشخص است. ، اگر تبليغات در كوتاه مدت به حفظ سهم فروش در بازارها كمك مي كند، در بلند مدت با عادت در مشتري همراه است. در حقيقت در عصري كه بر اصل مشتري مداری استوار است، يافتن راه هايي براي ايجاد ارتباط مداوم با مصرف كنندگان جهت معرفي محصولاتي كه مطابق با سليقه هاي آنان باشد امري اجتناب ناپذير است.
اهداف تبلیغات بر خرید
تاثیر تبلیغات بر خرید می تواند اهداف متفاوتی داشته باشدکه اهم آنها به قرار زیر است :
۱- ازدیاد نوع مصرف: تبلیغات باعث افزایش تنوع در مصرف می گردد.
۲- ازدیاد مقدار خرید: کالاهای کوچک را می توان در بسته های بزرگ چندین عددی فروخت که در مصرف کل مؤثر است.
۳- ازدیاد مصرف: کالاهای فصلی را می توان با تبلیغات در تمام طول سال به فروش رساند.
۴- ازدیاد تکرار مصرف: کالاهایی که برای استفاده از کالاهای دیگر لازم هستند و نسبت به آنها جنبه فردی داشته، دارای عمر کوتاهی خواهند بود.
۵- جلب نسل جدید: تبلیغات رقبا مانع از ارث رسیدن شهرت کالاهاست و نمی توان گفت وقتی کالایی معروف یک نسل شد، نسل بعدی هم پس از بلوغ همان را خریداری می کند.
۶- نام مؤسسه یا نام کالا : کالا یا مؤسساتی که در اثر تبلیغ معروفیت یافته اند. اگر تبلیغ مداوم نکنند پس از مدتی فراموش می شوند و نام رقبا جانشین آنها می گردد.
۷- مبارزه با عقاید مخالف: گاهی اتفاق می افتد شایعات سوئی بر علیه یک کالا یا مؤسسه یا مدیران یک واحد اقتصادی بر سر زبان ها می افتد. در این صورت با یک برنامه تبلیغاتی خاص می توان شایعات فوق را خنثی کرد.
۸- مبارزه با جانشین: دراثر اختراعات یا تبلیغات، برخی کالاها جانشین دیگر کالاها می شوند. برنامه های متناسب تبلیغاتی قادر خواهند بود تا حدودی جلوی متروک شدن کالا را گرفته یا لااقل برای مدت زیادی آن را به تأخیر بیاندازد.
۹- فعالیت خاص: مؤسسات بازرگانی گاهی ناچارند در مدت کوتاهی به هدف بزرگی برسند. مثلاً سازندگان کالای تابع مد در آخر فصل باید تمام موجودی خود را بفروشند زیرا در سال بعد خریدار نخواهد داشت، این کار با برنامه های فوق العاده تبلیغاتی ممکن است.