تاثیر هوشمندی رقابتی
تاثیر هوشمندی رقابتی بعنوان یک مفهوم ، یک روش بهینه را در رقابت پذیری یک سازمان نشان میدهد. و با تحلیل اطلاعات داخلی و محیطی سازمان، فعالیتهای رقبا را در ابعاد مختلف پیگیری مینماید. تحلیل مداوم محیط های درونی و بیرونی سازمان و تفسیر اطلاعات دریافتی از محیط ، تأثیر مستقیمی در تصمیمات مدیران برای موفقیت بیشتر سازمان خواهد داشت. بازار سرمایه، نقش به سزایی در ایجاد امکانات مالی و سرمایه ای برای رشد و توسعه اقتصادی کشورها داشته و تنها مکانی است که زمینه ساز تشکیل سرمایه است. و با عملکرد مطلوب خود، منابع مالی موردنیاز واحدهای تولیدی را فراهم میکند. از آن جا که بازار سرمایه کارآمد ، نقش پررنگی در سلامت اقتصادی کشور دارد، اهمیت نقش هوشمندی رقابتی در شرکتهای پذیرفته شده در این بازار پررنگ تر میشود.
بررسی رقبا و تاثیر هوشمندی رقابتی به عنوان یک جنبه مهم و ویژه از فعالیت بازاریابی است و لازم است که هر شرکت یک برنامه اثربخش به نام هوشمندی رقابتی تدوین و به اجرا درآورند. هوشمندی رقابتی برای تصمیم گیری های راهبردی مستلزم یک سیستم پایدار است که این امر با تاکید برجمع آوری هدفمند اطلاعات رقابتی، می باشد.
افزایش هوشمندی رقابتی
افزایش هوشمندی رقابتی موجب می شود، سازمان ها اطلاعات محیط خود را سریع تر و با دقت بیشتری تجزیه و تحلیل کنند و نتایج حاصل را ذخیره و در مواقع مقتضی در دسترس تصمیم گیرندگان قرار دهند. این امر جریان تبادل داده ها ، اطلاعات و دانش را در سازمان تسریع می کنند و اثربخشی تفکر و تصمیم گیری را بهبود می بخشد . هوشمندی رقابتی به مثابه راداری است که با کشف فرصت های جدید و هشدار تهدیدها ، شرکت را قادر می سازد که محیط خود را سریعتر و دقیق تر شناسایی کند.
یک سازمان هوشمند ، استراتژی رقبا را بهتر و سریعتر درک می کند و از شکست و موفقیت آنها می آموزد و این امکان را برای مدیران سازمان به وجود می آورد تا با نظارت نظام مند ، با آگاهی بیشتری تصمیمات راهبردی را اخذ کنند.