تایید صلاحیت داوطلبان انتخابات شوراها
طبق اعلامیه وزارت کشور بیش از ۹۰ درصد داورطلبان انتخابات شوراها تایید صلاحیت می شوند. در پی طرح برخی نکات و تحلیلها در خصوص ترکیب و عملکرد هیأتهای اجرایی انتخابات از سوی برخی از فعالان سیاسی، وزارت کشور با صدور اطلاعیهای، ضمن ارائه توضیحات در خصوص روند تشکیل و ترکیب هیأتهای اجرایی، دادههای آماری مرتبط با ثبت نام در انتخابات و عملکرد هیأتهای اجرایی در این زمینه را منتشر کرد.
اعلامیه وزارت کشور
در متن اطلاعیه وزارت کشور، پس از مرور مقدمات فوق، در خصوص روند تشکیل، ترکیب، رویکرد و عملکرد هیأتهای اجرایی انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا، محورهای ذیل، تصریح شده است:

تایید صلاحیت – تایید صلاحیت ۹۰ درصد داوطلبان انتخابات شوراها
۱. اعضای هیأتهای اجرایی انتخابات، معتمدین مردم هستند که بر اساس مواد ۳۶، ۳۷ و ۳۸ قانون انتخابات، از بین اقشار مختلف با گرایشهای سیاسی و اجتماعی گوناگون برگزیده شده و مبتنی بر تکلیف قانونی و شرعی خود، به انجام امورات مرتبط از جمله تعیین صلاحیتها میپردازند.
۲. پس از بررسی صلاحیت داوطلبان شوراهای اسلامی شهرها در هیأتهای اجرایی، صلاحیت بیش از ۹۰ درصد از داوطلبان بر اساس مواد ۳۰ تا ۳۴ و ۵۲ قانون انتخابات، تأیید گردید.
۳. افرادی که در این مرحله تأیید صلاحیت نشدهاند، بموجب قانون، فرصت اعتراض دارند و تلاش مشترک همه عوامل اجرایی و نظارت، احقاق حق در مسیر قانونی خواهد بود.
۴. فرایند بررسی صلاحیت داوطلبان شوراهای اسلامی روستاها هنوز آغاز نشده، لکن تأکید شده است و حتماً انتظار میرود که هیأتهای مذکور بر اساس مرّ قانون عمل کنند.
۵. به منظور صیانت از ساحت ارزشمند شوراهای اسلامی به عنوان یکی از ثمرات انقلاب اسلامی و جایگاهی برای خدمتگژاری به مردم، همواره تأکید بر آن است که افرادی پاکدست و مورد وثوق مردم، با رأی مردم به شوراها راه یابند تا اصول مترقی قانون اساسی برای پیشبرد سریع برنامههای اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، بهداشتی، فرهنگی، آموزشی و سایر امور رفاهی محقق گردد.
میزان مشارکت و ثبت نام در انتخابات
در فراز دیگری از اطلاعیه وزارت کشور، با اشاره به تحلیلهای ناصواب مبتنی بر دادههای آماری نادرست راجع به میزان مشارکت و ثبت نام در انتخابات شوراهای اسلامی، نکات ذیل اعلام شده است:
• ثبت نام داوطلبان برای انتخابات شوراهای اسلامی شهرها و روستاها به صورت جداگانه و در دو بازه زمانی توسط وزارت کشور، فرمانداریها و بخشداریها انجام شده است.
• در این دوره بر خلاف دورههای پیشین، برای اولین بار امکان ثبت نام داوطلبان به صورت غیرحضوری با به کارگیری فناوریهای نوین فراهم شد که مورد استقبال نیز قرار گرفت.
• بیش از ۲۹۸ هزار نفر برای شرکت در رقابتهای انتخابات شوراهای شهرها و روستاها ثبت نام کردند که در قیاس با دوره قبل بیش از ۸ هزار نفر و در مقایسه با دوره چهارم بیش از ۳۲ هزار نفر افزایش یافته است.
• بیش از ۸ درصد داوطلبان، از جامعه زنان بودهاند که نسبت به دوره قبل، ۲ درصد و نسبت به دوره قبلتر بیش از ۳ درصد افزایش داشته است.
• بر این اساس، آشکار است که تحلیلهای ارائه شده بر اساس دادههای آماری نادرست، کاملاً ناصواب و غیر واقعی است.