جایگاه بخش روستایی در فرایند توسعه

  • توسط admin
  • ۱۳۹۸-۰۶-۲۸

جایگاه بخش روستایی در فرایند توسعه

در تعریف روستا و روستایی و جایگاه بخش روستایی در فرایند توسعه این نکته روشن شد که مناسب­ترین تعریف، در نظر گرفتن زنجیره به هم پیوسته ­ای از سکونتگاه ­هاست که در یک سر آن روستا و در سر دیگر آن شهر به مفهوم خالص آن قرار می­گیرد.

با پیچیده ­تر شدن جوامع، امروزه این مفهوم جای خود را به مفهوم شبکه سکونتگاه های روستایی و شهری داده است که به معنی پیچیده­ تر شدن رابطه­ ی متقابل بین سکونتگاه­ ها و گسترش پیوند میان آنها و تبدیل ارتباطات متقابل بین سکونتگاه ­ها، از یک رابطه­ ی خطی به رابطه چند جانبه، پیچیده و در زمینه­ های مختلف است.

پدیده­ ی رشد سریع و بی ­رویه شهرنشینی که به طور فزاینده با گذشت زمان بر وسعت و دامنه­ ی آن افزوده می­شود، یکی از بارزترین پدیده­ هایی است که جامعه جهانی در حال تجزیه کردن آن است. این پدیده و مشکلات روزافزون شهرها که کشورهای در حال توسعه با آن روبه ­رو هستند از چنان عظمتی برخوردار است که عملاً جامعه روستایی و مسائل و مشکلات این جامعه از دید ظاهر به  مسئله ­ای حاشیه­ ای و کم اهمیت تبدیل شده است؛

اما به مرور بسیاری از دولت ها در این کشورها به این حقیقت بنیادی رسیده ­اند که بحران شهری نخست بحران تولیدکنندگان روستایی است که در شرایطی قرار گرفته ­اند که راهی جز روی آوردن به شهرها برای آنها باقی نمانده است و در پایان این راه و دور باطل چیزی جز جابجایی مشکلات و پیچیده­ تر شدن آن دیده نمی­شود .

ضرورت رشد و توسعه روستایی در جامعه

با وجود رشد شتابان شهرنشینی و پیوستگی مسائل شهری و روستایی، آمارها نشان می­دهند که در بسیاری از کشورهای درحال توسعه وزن و اهمیت روستاها به مراتب بیش از میزان توجهی است که به آنها می­شود و همان گونه که رشد سریع شهرنشینی یک مسئله مربوط به این کشورهاست، روستانشینی و لزوم توجه به توسعه روستایی نیز به عنوان مهم­ترین مسئله در این کشورها مطرح است

 

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Solve : *
19 − 10 =


اخبار

سینما و هنر

جهان