سالگرد درگذشت حسین منزوی
حسین منزوی، شاعر غزل سرای ایرانی در شانزدهم اردیبهشتماه سال ۱۳۸۳ از دنیا رفت. امروز ۱۶ اردیبهشت، نهمین سالروز درگذشت حسین منزوی است.شاعر معاصر متولد ۱۳۲۵ در زنجان که در قالب های متنوع شعر نو و کلاسبک شعر سروده است. اما وی را بیشتر به عنوان شاعری غزل سرا می شناسیم. منزوی در زمینه شعر و در زمینه ی نقد و نظر از خود آثار متعددی را بر جای گذاشته است. علاقهاش به شعر و غزل باعث شد از همان جوانی به شعر گفتن بپردازد. اولین دفتر شعرش را با عنوان «حنجرهی زخمی تغزل» در ۲۵ سالگی به چاپ رساند که جایزهی فروغ فرخزاد را دریافت کرد.
از مهم ترین آثار او در زمان حیاتش می توان به مجموعه غزل های «از شوکران و شکر»، « از کهربا و کافور»، «با عشق در حوالی فاجعه» و «از ترمه و تغزّل» اشاره کرد. پس از درگذشت او تعدادی کتاب از او منتشر شد که از مهم ترین آنها «دیدار در متن یک شعر» و «مجموعۀ اشعار» او بود. زندگینامه و شناخت آثار حسین منزوی در کتاب «از ترانه و تندر» به کوشش مهدی فیروزان به چاپ رسیده است.
منزوی در مورد زوش سرودن و شاعری می گوید: «غزل امروز باید ردیف های تصنّعی را کنار بگذارد. حتا اگر بتواند ردیف را کنار بگذارد بهتر است. چرا که ردیف تا حدی قابل پیش بینی شدن بیت را باعث می شود. غزل امروز نباید مقیّد به تعداد ابیات باشد. اینکه غزل، باید حداقل هفت بیت و حداکثر چهارده بیت باشد، حرف مسخره ای است و به درد همان هایی میخورد که در انجمن های ادبی، با شتر و کاروان به استقبال غزل سعدی می روند. حرف من، هر جا که تمام شد، غزل من هم، همانجا تمام می شود. چه عیب دارد که غزل سه بیتی و چهار بیتی هم داشته باشیم؟
سابقه فعالیت در تلوبزیون

سالگرد درگذشت حسین منزوی
بسیاری از شاعران همدوره منزوی، معتقدتد وی توانست تحول جدیدی در غزلسرایی معاصر به وجود بیاورد. منزوی در همین دوران با همکاری نادر نادرپور به فعالیت در رادیو و تلویزیون پرداخت. «کتاب روز»، «یک شعر و یک شاعر»، «آیینه و ترازو» و «آیینه آدینه» از برنامههایی بود که این شاعر معاصر تهیهکنندگی آنها را برعهده داشت. همچنین ترانهها و تصنیفهایی که در این دوره سرود، مورد توجه جامعهی شعر ایران قرار گرفت. در طول فعالیتش در تلویزیون نزدیک به ۱۵۰ ترانه سرود. محمد نوری، شهرام ناظری، کوروش یغمایی و علیرضا افتخاری از افرادی هستند که با منزوی در زمینهی ترانه و موسیقی همکاری داشتهاند. همکاری با نشریاتی مانند مجلهی ادبی «رودکی»، «سروش» و «امید زنجان» هم از فعالیتهای دیگر این شاعر بود