تلاش برای سرقت اطلاعات واکسن
آژانس اطلاعات ملی کره جنوبی اعلام کرده است که هکرهای وابسته به همسایه شمالی اش با حمله به فایزر در تلاش برای سرقت اطلاعات واکسن کووید ۱۹ این شرکت هستند. البته هنوز مشخص نشده است که این هکرها در انجام این سرقت سایبری موفق بوده اند یا خیر.
کشور کره شمالی تا به امروز حتی یک مورد ابتلای به کووید ۱۹ را تایید نکرده است. این کشور در ژانویه سال ۲۰۲۰ در فاصله کوتاهی پس از اعلام رسمی شیوع ویروس کرونا در چین، مرزهای خود را با چین بست. با این حال مقرر شده تا در هفته های پیش رو در حدود دو میلیون دوز واکسن آسترازنکا-آکسفورد به این کشور تحویل داده شود.

کره شمالی متهم به حمله به فایزر شده است
حمله به فایزر
اواخر تیرماه امسال بود که شرکت های تولید کننده واکسن مورد هدف حمله سایبری قرار گرفتند. همان موقع هکرهای وابسته به روسیه از طرف سرویسهای اطلاعاتی آمریکا، بریتانیا و کانادا متهم به تلاش برای سرقت اطلاعات و نتایج تحقیقات واکسن کرونا شدند.
اواخر آبان ماه هم مایکروسافت اعلام کرد که هکرهای کره شمالی و روسیه به حداقل ۹ سازمان و شرکت بهداشتی (از جمله فایزر) حمله سایبری داشته اند. مایکروسافت در این گزارش اعلام کرده بود گروه های Zinc و Cerium و همچنین گروه هک Fancy Bear مسئول این جملات بوده اند؛ و آنها زیر نظر دولت های روسیه و کره شمالی اقدام به انجام این حملات سایبری نموده اند.
اواخر آذرماه نیز شرکت های فایزر و بایوان تک تایید کردند که اسناد واکسن کرونای تولید شده در این شرکت ها توسط هکرها به سرقت رفته است.
کره شمالی به دنبال اطلاعات واکسن
پس از انتشار این گزارشات، کاخ کرملین حملات سایبری تحت نظات روسیه را کاملا تکذیب نمود. هرچند بسیاری از این حملات ناموفق بوده اما غول نرم افزاری جهان (مایکروسافت) اعلام کرد: در برخی از موارد هکرها موفق به کسب اطلاعاتی شده اند.
بر اساس گزارش ها کره شمالی از فعال ترین کشورهایی است که در حال تلاش برای سرقت اطلاعات واکسن کروناست. این کشور بسته با نیروی سایبری پیشرفته همواره برای سرقت اسرار تجاری و درآمدزایی به سایر کشورها حملات سایبری انجام می دهد.