وداع با خالق عروس آتش
خسرو سینایی، کارگردان و نویسنده سرشناس سینمای ایران پس از مدتی کوتاه مبارزه با ویروس کرونا عصر روز گذشته مورخ ۱۱ مرداد درسن هشتاد سالگی در اثر ایتلا به کرونا از دنیا رفت. مرحوم سینایی اولین چهره سرشناس سینمای ایران است که قربانی ویروس کرونا میشود. هر چند او بیماری زمینهای هم داشت و درگیر شدن ریه آسیبدیدهاش با کرونا باعث شد زیر دستگاه ونتیلاتور دوام نیاورد.
مبارزه این هنرمند محجوب با ویروس چندان دوام نیاورد و روز گذشته دار فانی را وداع گفت. خسرو سینایی به علت عفونت ریه و مبتلا شدن به کرونا در بیمارستان امیر اعلم تهران بستری بود. او حدود یک ماه قبل هم برای یک عمل جراحی در بیمارستان بستری و پس از مدتی مرخص شده بود. هفته گذشته حبیب احمدزاده، داستاننویس و فیلمساز کشورمان، با اعلام خبر بستری شدن این کارگردان در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان امیراعلم و وخامت حال او جامعه هنری را نگران کرد، اما دوستداران این کارگردان فرهیخته همچنان امیدوارانه در انتظار بهبودی وی بودند تا اینکه روز گذشته فرح اصولی، همسر این هنرمند با تایید خبر درگذشت وی تمام امیدها را به یاس مبدل کرد.
آثار سینمایی خسرو سینایی
خسرو سینایی زاده ۲۹ دی ۱۳۱۹ در ساری، یکی از مهمترین کارگردانهای چند دهه اخیر بود. آثار او بر پایه مستندهای اجتماعی استوار بودند. سینایی در سال ۱۳۸۷ موفق به دریافت نشان ویژه لهستان از سوی رئیسجمهور این کشور شد. او این نشان را به خاطر ساخت فیلم مستند مرثیه گمشده که روایتگر مهاجرت هزاران لهستانی به ایران در سالهای ۱۹۴۱ و ۱۹۴۲ است، دریافت کرد.

خسرو سینایی – کارگردان سرشناس سینمای ایران قربانی کروناویروس شد
خسرو سینایی فارغالتحصیل کارگردانی و فیلمنامهنویسی از آکادمی هنرهای نمایشی و رشته تئوری موسیقی از کنسرواتوار وین بود. وی از سال ۱۳۴۶ در وزارت فرهنگ و هنر و از سال ۱۳۵۲ در تلویزیون ایران شروع به کار کرد.
وی فعالیت سینمایی خود را در سال ۱۳۵۸ با کارگردانی فیلم زنده باد… آغاز کرد. سینایی افزون بر نویسندگی و کارگردانی، ساخت موسیقی و تدوین برخی از آثارش را نیز بر عهده داشته است. او در سال ۱۳۸۴ فیلم کوتاه «فرش، اسب، ترکمن» از مجموعه فرش ایرانی را کارگردانی کرد.
این کارگردان و مستندساز سینمای ایران فیلمهای متعددی را ساخته که یکی از مشهورترین آنها «عروس آتش» است که جایزه بهترین فیلمنامه را در هجدهمین جشنواره فیلم فجر دریافت کرد. جزیره رنگین، کویر خون، مثل یک قصه، گفتوگو با سایه، مرثیه گمشده و هیولای درون از دیگر آثار این فیلمساز هستند.
آینده بشر پس از بیماری کرونا
سینایی درباره آینده بشر پس از این بیماری توضیح داد: «پیشگو یا اقتصاددان نیستم، اما میتوانم حدس بزنم، در آینده دوران پیچیدهای را خواهیم داشت. کل جهان باید دوباره فکر کند و به قول مرحوم سهراب سپهری چشمها را باید شست جور دیگر باید دید. بشر از سالها پیش فراموش کرده است که به قیمت «داشتن» درحال نابودی «بودن» است، حالا این نکته به ما یادآوری شد و امیدوارم به فکر چارهای باشند. همیشه وقتی فاجعه پیش آمده است، افراد اهل تفکر و دلسوز جامعه گفتهاند که تراژدیها تکرار میشوند، چون بشر به سمت فراموشی تراژدی کشش دارد، ولی اگر در یادشان بماند که متاسفانه کمتر میماند، حداقل جلوی تراژدیهای بعدی گرفته میشود.»