دولت دونالد ترامپ – آغاز شمارش معکوس ۳۰ روزه برای بازگشت تحریم‌ها علیه ایران

  • توسط اعرابی
  • ۱۳۹۹-۰۶-۰۲

بازگشت تحریم‌ها علیه ایران

دولت دونالد ترامپ با چشم پوشی از مخالفت‌ها برای بازگشت همه تحریم‌ها علیه ایران، اعلام کرد که شمارش معکوس ۳۰ روزه برای بازگشت تحریم‌ها آغاز شده است. روز گذشته دولت دونالد ترامپ تصمیم به استفاده از مکانسم ماشه را علنی کرد و این درخواست در شرایطی اعلام می‌شود که آلمان، بریتانیا و فرانسه، متحدان آمریکا، نیز در بیانیه‌ای به طور رسمی استفاده از مکانیسم ماشه را به ‌دلیل خروج ایالات متحده از توافق برجام زیر سوال برده و با بازگشت تحریم‌ها علیه ایران مخالفت کردند. با این حال مایک پومپئو، وزیر خارجه، و برایان هوک، رئیس گروه اقدام علیه ایران، به صراحت انگیزه‌ مخالفان بازگشت تحریم‌ها علیه ایران را زیر سوال بردند.

مخالفت ۱۳ عضو شورای امنیت

۱۳ عضو شورای امنیت با ارسال نامه  با درخواست اخیر ایالات متحده برای فعال کردن مکانیسم ماشه علیه جمهوری اسلامی مخالفت خود را ابراز کرده اند. مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، پنج‌شنبه گذشته  مورخ۳۰ مرداد شکایتی علیه ایران به رئیس دوره‌ای شورای امنیت ارائه کرد که در آن فعال شدن مکانیسم حل اختلاف برای بازگشت تمام تحریم‌های بین‌المللی علیه جمهوری اسلامی درخواست شده بود. پیش از این سه کشور اروپایی طرف توافق هسته‌ای و نیز چین و روسیه مخالفت خود با اقدام آمریکا را اعلام کرده بودند و اکنون ظاهرا هشت عضو دیگر شورای امنیت به آنها ملحق شده‌اند.

دولت دونالد ترامپ – آغاز شمارش معکوس ۳۰ روزه برای بازگشت تحریم‌ها علیه ایران

بنا به گزارش های رسیده، تمام اعضای شورای امنیت به جز آمریکا و جمهوری دومینیکن طی ۲۴ ساعت پس از ارائه درخواست مایک پمپئو به رئیس دوره‌ای این شورا، مخالفت خود با آن را به صورت کتبی اعلام کرده‌اند. این کشورها شامل چهار عضو دائم شورای امنیت (روسیه، چین، بریتانیا و فرانسه) و دیگر اعضای این دوره شامل آلمان، بلژیک، اندونزی، تونس، ویتنام، نیجر، سنت وینسنت و گرنادین‌ها، آفریقای جنوبی و استونی می‌شوند.

مخالفان با اقدام آمریکا برای این کار به همان استدلالی استناد کرده‌اند که پیش‌تر دیگر طرف‌های باقیمانده در توافق هسته‌ای و جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز مطرح کرده‌اند.جوزپ بورل می‌گوید، آمریکا از هشتم ماه مه ۲۰۱۸ که از توافق هسته‌ای خارج شد دیگر عضو مشارکت‌کننده در برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) محسوب نمی‌شود و به همین دلیل نمی‌تواند از ساز و کارهای مندرج در قطعنامه ۲۲۳۱ استفاده کند.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Solve : *
7 + 7 =


اخبار

سینما و هنر

جهان