برپایی یا عدم برگزاری هیاتهای عزاداری در دوران کرونا
رئیسجمهور در نشست امروز در مورد لزوم برگزاری مراسم مذهبی در ایام محرم اعلام کرد: «همه جا باید عزاداری امام حسین(ع)برگزار شود، چه در شهر و چه در روستا، چه در جایی که قرمز است یا سفید است. کسی نمیتواند بین علم و دین فاصله ایجاد کند. ما هم علم را رعایت میکنیم هم به دین عمل میکنیم». مساله برگزاری یا عدم برگزاری هیاتهای عزاداری در دوران تشدید کرونا این روزها با چالش هایی روبرو شده است. عدهای از ضرورت عدم برگزاری مراسم مذهبی سخن میگویند و از در سویی دیگر طرف مقابل معتقد است که جمع بین رعایت جوانب بهداشتی و برگزاری مراسم امری ممکن است.
در این باره حجتالاسلام سید عباس موسوی مطلق در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه قم ادعا کرد که عدهای امروز بی جهت به خطر برگزاری مراسمهای محرم دامن میزنند.موسوی مطلق همچنین گفته است که کرونا یک ویروس سکولار است که تلاش میکند کشورهای دینی را با آثار مخرب خود به سمت بی دینی سوق دهد.
امید به آینده لازم است

رئیسجمهور – عزاداری محرم چه در مناطق قرمز و چه سفید برگزار شود
حسن روحانی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه شش ماه از شیوع کرونا در کشور میگذرد، گفت: «سالهای سختی از آغاز تحریمها علیه ایران برای مردم وجود داشت و سالهایی با مشکلات زیاد را پشت سر گذاشتند».
وی افزود: «وقتی میگوییم مردم عروسی داشته باشند اما اجتماع شکل نگیرد مردم در سختی و فشار قرار میگیرند اما مردم عزیز ایران در طول دوسال و چندماه تحریم و چندماه کرونا نشان داده که به زانو درنمیآید و توان ایستادگی در برابر آن را دارند و زیر بار این مسائل نخواهند رفت». رییس جمهوری تاکید کرد: «امید به آینده لازم است و یاس که جنود شیطان است باید از میان برود و باید همیشه به روز گشایش خود ایمان داشته باشیم. در کنار آن برنامهریزی و حسابگری برای عبور از مشکلات و سختیها لازم است»
روحانی ضمن قدردانی از کادر درمانی همچنین گفت: «امروز کادر درمان از یک سو و کادر تولید و توزیع و فرهنگ ما دست به دست هم دادند و اگر یکی از آنها نبود نمیتوانستیم پیش برویم. اگر کادر تولید نبود چه میشد؟ باید همه چیز را از خارج وارد میکردیم که اولا به ما نمیدادند و اگر میدادند با چه سختیها و هزینههایی این اتفاق رخ میداد و آن وقت چه اتفاقی برای بیمارستانهای ما میافتاد؟»
برخی از ممنوعیتها و محدودیتها مشکلآفرین است
روحانی تاکید کرد با گذشت پنج ماه از شیوع این ویروس یک تصویر نقریا درستی از این بیماری داریم و متوجهایم که باید بر نظام بهداشت تاکید و تمرکز شود تا کسی اصلا به بیمارستان نرسد که البته اگر رسید، لاجرم نظام درمان باید وارد کار شود. رئیسجمهور خاطر نشان کرد: «برخی از ممنوعیتها و محدودیتها خودش مشکلآفرین است و زمانی که تولید متوقف شود مردم در مضیقه قرار میگیرند ولی لازم است که این کارها از سر گرفته شود و پروتکلها و اصول بهداشتی رعایت شود و نظارت سفت و سختی بر آن انجام شود و این در همه کشورها در حال اعمال شدن است»
روحانی تصریح کرد: «مردم این بیماری را مقطعی نبینند. نگویند که یک هفته ماسک زدیم آیا بازهم باید ادامه دهیم. اصلاً بحث روز و ماه و شاید سال هم در این موضوع مطرح نیست. ما نمیدانیم تا چه زمانی تولید واکسن برای این بیماری ممکن است و چقدر طول میکشد که این واکسن به همه برسد. پس راهی طولانی را در این زمینه پیش رو داریم»
کسی نمیتواند بین علم و دین فاصله ایجاد کند
رئیسجمهور در خاتمه اظهارات امروز خودگفت: «کسی نمیتواند بین علم و دین فاصله ایجاد کند. ما هم علم را رعایت میکنیم هم به دین عمل میکنیم و از همه متولیان فرهنگی و اماکن مذهبی میخواهیم که در چارچوب دین و رعایت پروتکلها کار را پیش ببریم. ما میخواهیم هم عزاداری کنیم هم عزادار امام حسین را مبتلا نکنیم. این چیزی است که هم مردم و هم دین و هم امام حسین (ع) از ما میخواهد»