اشرف غنی – پیروز چهارمین انتخابات ریاست جمهوری افغانستان

  • توسط اعرابی
  • ۱۳۹۸-۱۱-۳۰

اشرف غنی رئیس‌جمهور افغانستان شد

اشرف غنی پس از ۴ ماه از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری افغانستان برای دومین بار به عنوان رئیس جمهور برگزیده شد. وی برای نخستین بار در انتخابات ۲۰۱۴   در مقام ریاست جمهوری قرار گرفت و در انتخابات ۲۰۲۰ نیز برای بار دوم رئیس جمهور شد. اشرف غنی در نتایج اولیه انتخابات ریاست جمهوری افغانستان که اول دی ماه اعلام شد، نیز بیشترین رأی  را  از آن خود کرده بود.

طبق اعلامیه کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان، اشرف غنی با کسب بیش از۵۰ درصد آرا  درانتخابات ریاست جمهوری افغانستان از رقبا پیشی گرفت .طبق گفته حوا علم نورستانی، رییس کمیسیون انتخابات افغانستان اشرف غنی با کسب ۵۰/۶ درصد آرا پیروز انتخابات ۲۰۲۰ گردید.

فریدون خزون سخنگوی تیم ثبات و همگرایی به رهبری عبدالله عبدالله در خصوص اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری افغانستان گفته است: «این نتیجه را نمی‌پذیریم و از راه‌های قانونی به دنبال احقاق حقوق خود خواهیم بود»

وی در ادامه اظهارات خویش افزود: «به گزینه حکومت موازی که چندی پیش از سوی برخی سیاسیون مطرح شد، متوسل نمی‌شویم اما اگر مجبور شویم آن را روی میز می‌آوریم.این نتایج غیرقانونی است چراکه کمیسیون شکایات و نمایندگان تیم ثبات و همگرایی در جلسه رسیدگی به آرا حضور نداشتند»

قرار است در روزهای آینده عبدالله عبدالله بیانیه‌ای را در این خصوص منتشر کند.

اشرف غنی – رئیس‌جمهور افغانستان

رقبای اشرف غنی در انتخابات ۲۰۲۰

طبق اعلامیه کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان، عبدالله عبدالله با کسب ۷۲۸۴۱ رای، ۳۹٫۵۲ آرا را به خود اختصاص داد.

طبق گزارش‌های صورت گرفته، چهارمین انتخابات ریاست جمهوری افغانستان با مشارکت حدود کمتر از ۳ میلیون نفر از شهروندان این کشور درمهرماه برگزار گردید.

این انتخابات به دلیل پاره ای از مشکلات از جمله مشکلات فنی و عدم اجازه بازشماری آرا در چندین ولایت افغانستان تا مشخص شدن نتیجه نهایی و برگزاری انتخابات که روز گذشته بود دو بار به تعویق افتاده بود.

ریاست جمهوری بالاترین مقام سیاسی درافغانستان  برای یک د.ره ۵ ساله محسوب می شود افغانستان فقط در بین سالهای ۱۹۷۳ تا ۱۹۹۲ میلادی و از ۲۰۰۱ تاکنون دارای نظام جمهوری بوده‌است. پیش از ۱۹۷۳ کشور توسط پادشاه اداره می‌شد. افغانستان در بین سال‌های ۱۹۹۲ تا ۲۰۰۱ تحت تسلط گزوه طالبان قرار داشت.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Solve : *
12 − 3 =


اخبار

سینما و هنر

جهان