زندگی کامل

  • توسط admin
  • ۱۳۹۸-۰۶-۲۷

زندگی کامل

بخش اصلی  در یدگاه  روان­شناسی مثبت­گرا درمورد شادکامی و سعادت انسان­، زندگی کامل است.

بر مبنای دیدگاه سلیگمن (۲۰۰۲) زندگی کامل ترکیب سه زندگی خوب است.

سه زندگی خوب که در جاده ی دستیابی به خوشحالی و خشنودی از زندگی هستند عبارتند از:

  • زندگی دلپذیر و شاد
  • زندگی با تمایل  (درگیرانه)
  • زندگی با مفهوم
  • زندگی دلپذیر و شاد

بر اساس نظر روان­شناسان مثبت­گرا زندگی شادمانه آن نوع زندگانی است که فرد در آن با تمسک به هیجان­­­های مثبت در باره­ی گذشته، حال و آینده به سعادتمندی را پی می­گیرد. مشخصه زندگی شادمانه هیجان­های مثبت است و به رویکرد لذت­گرایانه زندگی خوب نزدیک است.

وجوه سه گانه زندگی لذت بخش

هیجان­های مثبت سه دسته­اند:

  • هیجان­های مثبت معطوف به گذشته مثل رضایتمندی از گذشته، قناعت، صفا و صمیمیت
  • هیجان­های مربوط به حال خود به دو دسته تقسیم می­شوند الف) لذایذ آنی و ب) خشنودی

الف)خوشی های موقتی خود به دو دسته تقسیم می­شوند ۱-خوشی های بدنی و ۲- خوشی هایسطح بالاتر.

خوشی های بدنی هیجان­های لحظه­ های و موقتی هستند که از حواس انسان نشات می­گیرند مثل خوشی که شامل خوردن یک غذای خوشمزه و لذیذ یا لذت ناشی از یک بوی خوش و…

خوشی های سطح بالاتر نیز موقتی و زود گذرند ولی شامل وقایع و رویدادهایی بغرنج تر بوده و بیشتر یادگرفتنی هستند تا حاصل حواس مثل احساسات ناشی از راحتی، سرخوشی، مزاح و شوخی، تن آرامی و … خشنودی خوشی شامل فعالیت­هایی هستند که طول سن  پایدارتری در مقایسه با خوشی هایی دارند مثل لذت حاصل از خواندن یک کتاب یا …

زندگی  باتمایل  (درگیرانه)

روش به دست آوردن یک زندگی کامل توسل به عوامل خوشحال کننده  (ترضیه نفس) است.این راه راه دیگری از زندگی است که پیچیده­ تر از زندگی فرحبخش است. عوامل شادی آور گروه دیگری از هیجان های مثبت درباره حالند که بر خلاف لذت­های زود­گذر احساس نیستند، بلکه فعالیتند مثل کوه رفتن، ورزش کردن، بازی و …

زندگی با مفهوم

قسمت سوم زندگی از نظر روان­شناسان مثبت­گرا داشتن مقصد یا مفهوم در زندگی و پیرو  مقصد و تارگت خاص در زندگی است. این شامل استفاده از توانمندی­ ها و استعدادها به منظور پیوستن به چیزی است که فرد به آن ایمان دارد و آن را بزرگتر از خودش می­داند. در این زمینه به ویژه نهادهای اجتماعی مفهوم می­یابند نهادهایی که در این نحله به آن­ها نهادهای خوب گفته می­شود، مانند مذهب، خانواده، اجتماع و ملت.

 

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Solve : *
21 − 13 =


اخبار

سینما و هنر

جهان