تکمیل ظرفیت بهشت زهرا
سه آرامستان جدید با توجه به تکمیل ظرفیت بهشت زهرا مقرر شده است در پایتخت مکان یابی شود. آمار قربانیان کرونا در روزهای اخیر نشان می دهد مرگ و میر در تهران نسبت به قبل از کرونا به دو برابر رسیده است، حسن خلیلآبادی، عضو شورای شهر تهران درباره وضعیت کرونا در پایتخت گفت: آمار مرگ و میر در تهران به دلیل ابتلا به کرونا افزایش یافته و به طور کلی نسبت به قبل از شیوع کرونا آمار فوت و مرگ و میر در پایتخت ۱۰۰ درصد افزایش یافته است.
وی افزود: تهران حدود ۳ میلیون نفر جمعیت شناور دارد که امکانات درمانی در پایتخت و حضور بستگان برخی از بیماران در تهران از دلایل مراجعه بیشتر بیماران کرونایی به بیمارستانهای پایتخت بوده است. وی تاکید کرد ظرفیت بهشتزهرا به صورت کلی تکمیل شده، ولی این سازمان با طرح ابتکارهایی پیشبینیهایی انجام داده تا دفن اموات با مشکل مواجه نشود.
خلیلآبادی اظهار کرد: از گذشته پیشبینی میشد که ظرفیت بهشتزهرا تا دهه ۸۰ تکمیل شود، ولی با اضافه شدن قسمتهای جدید به بهشتزهرا و سه طبقه شدن قبرها همچنین استفاده از موضوع بازسازی قبور قدیمی، ظرفیت بهشت زهرا بیشتر شد.
برنامه های ایجاد آرامستانهای جدید
عضو شورای شهر تهران در مورد اینکه آیا آرامستانهای جدید در پایتخت راهاندازی میشود گفت: این موضوع در دست بررسی است، برنامه ریزیها آغاز و آرامستانهایی برای مناطق جنوب، شرق و غرب در نظر گرفته شده و ساخته میشود. آمادهسازی این آرامستانهای جدید حداقل یک سال طول میکشد و باید تجهیزات لازم در آن مستقر شود و تا آن زمان با ابتکاراتی باید ظرفیت بهشتزهرا را جهت دفن اموات افزایش داد.

سه آرامستان جدید – توسعه آرامستان در پایتخت با تکمیل ظرفیت بهشت زهرا
وی در خصوص بررسی و امکان سنجی توسعه آرامستان در پایتخت گفت: مکان آرامستان در فرهنگ و زندگی مردم در شهر های ایران جایگاه خاصی داشته است که با ساخت بهشت زهرا (س) در خارج از فضای شهر، این مفهوم دگرگون شده است.
در تاریخ شهرهای ایران گورستان جزئی از فضای شهر بوده و هر محله برای خود گورستانی داشته است. امروزه باتوجه به الزامات زندگی در تهران و توجه به مسائل رفت و آمد و هویت محلههای شهر ، نیاز به مطالعه عمیق و انتخاب گزینه یا گزینههای مناسب برای خاکسپاری در شهر تهران وجود دارد.
تدابیر جدید مدیرت شهری تا ۳ سال آینده
مدیرعامل سازمان بهشتزهرا (س) با در نظر گرفتن اقدامات صورت گرفته برای جبران کمبود قبر در آرامستان بهشت زهرا(س) اعلام کرد: تدابیر جدید مدیرت شهری تا ۳ سال آینده مشکلی در این زمینه نخواهیم داشت و این امر از طریق تدابیر مدیریتی در داخل بهشت زهرا و همچنین زمینهای خودِ آرامستان حل خواهد شد.
بنا براعلام روابط عمومی معاونت شهرسازی، باید برای آینده آرامستان جدید پایتخت، فکری اساسی شود و با مکان یابی جدید و توسعه زیر ساخت ها ، شرایط برای دفن اموات آماده شود و تیم کارشناسی در حال مکانیابی آرامستان جدید شهر تهران است چراکه ضوابط مکانیابی آرامستان به لحاظ شهرسازی، معماری، جنس خاک، دسترسیها، ترافیک و وزش باد نیاز به کار کارشناسی دارد.