عبور سیارک بالقوه خطرناک امشب
سیارک ۷۴۸۲ (۱۹۹۴ PC1) امشب از نزدیکی زمین عبور خواهد کرد. سیارک ۷۴۸۲ (۱۹۹۴ PC1) به علت اندازه بزرگی که دارد جزو سیارکهای «بالقوه خطرناک» برای زمین، طبقه بندی می شود و با ۱ کیلومتر قطر بیش از دو برابر ساختمان امپایر استیت است. این سیارک امشب بحدی به زمین نزدیک میشود که قابل مشاهده است. این سیارک در فاصلهی ۱٫۹۳ میلیون کیلومتری، که تقریبا ۵٫۱۵ برابر دورتر از فاصلهی ماه است، از کنار زمین عبور خواهد کرد. آخرین باری که این سیارک از کنار زمین عبور کرده، ۱۷ ژانویه ۱۹۳۳ میلادی و در فاصله نزدیکتر به زمین (فاصله ۱.۱ میلیون کیلومتری) بوده است.
برخورد فاجعه آمیز سیارک ۷۴۸۲ (۱۹۹۴ PC1)

سیارک ۷۴۸۲ – عبور سیارک بالقوه خطرناک از نزدیکی کره زمین
بیش از یک میلیون سیارک شناختهشده وجود دارد و عبور آنها از کنار زمین پدیده رایجی است و در اغلب موارد نگرانی ایجاد نمیکنند ولی ناسا این سیارک را در رده «سیارکهای آپولو» قرار داده است، یعنی گروهی از سیارکهای نزدیک به زمین که مدارشان مدار کره زمین را قطع میکند این سیارک همچنین در رده بالقوه خطرناک قرار گرفته است از آنجایی که به طور بالقوه ممکن است از فاصله نزدیک خطرناکی از زمین بگذرد.
این سنگ فضایی اولین بار در سال ۱۹۹۴ توسط ستاره شناسی به نام رابرت مک ناوت در رصدخانه سایدینگ اسپرینگ در استرالیا کشف شد. در واقع سیارک (۷۴۸۲) ۱۹۹۴ PC1 دارای قوس مداری تنها حدود ۴۷ سال است که مدت زمان میان رصد در آسمان شب ماست.
عبور این سیارک از نزدیکی زمین به اخترشناسان امکان میدهد تا دربارهی سیارک سنگی نوع S که به گروه سیارکهای آپولو تعلق دارد، اطلاعات بیشتری کسب کنند. اینها رایجترین گروهی از سیارکها هستند که شناخته شده اند.
سیارک ۷۴۸۲ (۱۹۹۴ PC1) با سرعت شگفتانگیزی در حدود ۱۹٫۵۶ کیلومتر بر ثانیه نسبت به زمین حرکت میکند و این یعنی شبیه یک ستاره بهنظر میرسد اما در طول شب در آسمان ناظران زمینی حرکت میکند.
پیشبینی میشود که سیارکی با این ابعاد تنها هر ۶۰۰ هزار سال یک بار به زمین برخورد کند. هرچند احتمال برخورد سیارک ۷۴۸۲ (۱۹۹۴ PC1) با زمین در سال ۲۱۰۵ نیز در حال حاضر ۱ در ۳۰۰ هزار است؛ اما وقتی پای نابودی زمین در میان باشد همین احتمال کم نیز اهمیت پیدا میکند. نزدیکی این سیارک در ۲۸ دی ماه به زمین فرصت مطالعاتی بسیار خوبی را برای بررسی هر چه دقیق تر احتمالات در اختیار محققان قرار خواهد داد.