داستان زندگی سهراب سپهری
شعرهای سهراب جزو اشعار نیمایی محسوب می شود و سرشار از تصاویر انسان محورانه و بکر و تازه و زبان نرم و لطیف و شاعرانه است. سهراب سپهری در پانزدهمین روز از مهر ماه سال ۱۳۰۷ در شهر کاشان به دنیا آمد. وی هم نویسنده بود هم نقاش و هم شاعر. شعرهای سهراب به زبان هایی هم چون انگلیسی، فرانسوی، اسپانیایی و ایتالیایی ترجمه شده است. وی مدرس هنرستان هنرهای زیبا بود. پدر سهراب اهل ذوق و هنر بود و مادرش نیز اهل شعر و ادب. سهراب سه خواهر دارد به نام های همایون دخت، پری دخت، پروانه. و یک برادر نیز به نام منوچهر دارد.
آثار
از آثار سپهری میتوان از این موارد نام برد از مجموعه هشت کتاب شامل: مرگ رنگ، زندگی خواب ها، آواز آفتاب، شرق اندوه، صدای پای آب، مسافر، حجم سبز، ما هیچ ما نگاه، اتاق آبی.
نمونه اشعار سهراب سپهری
نقاشی های سهراب
شهروز نظری درباره ی نقاشی های سهراب می نویسد: «او در آخرین دوران کاری اش به تکنیکی از بافت گذاری (texture) دست یافت که تا به امروز برای بسیاری از هنرمندان دست نیافتنی به نظر می رسد. درخت های او نتیجه پرهیزش از رنگ گذاری با قلم مو هستند. او در این آثار حوادث رنگی را تبدیل به موضوع آثارش می کند. استفاده از کاردک های بزرگ چوبی و رنگ های رقیق شده و بافت ریز و در هم شده پارچه های بوم محصول تحقیقات وسیع او بر نقاشی آن سال های غرب (آبستره) و شگردهای نقاشی سنتی مشرق زمین است. ».
درگذشت سهراب
سال ۱۳۵۸ بود که سهراب گرفتار سرطان خون شد. برای درمان به انگلستان رفته بود اما ناکام به تهران بازگشت. وی در روستای اردهال مشهد در اطراف کاشان مدفون است.