شرط ریاض در برقراری روابط با رژیم صهیونیستی
عربستان سعودی در موضوع برقراری روابط دیپلماتیک با اسرائیل، موضعی متفاوت با امارات عربی متحده در پیش گرفته است. ریاض اعلام کرد تا زمانی که اسرائیل با فلسطینیها یک توافق صلح که در سطح بینالملل به رسمیت شناخته شود امضا نکند، وارد روابط دیپلماتیک با تلآویو نخواهد شد. این نخستین نظر رسمی عربستان از زمان امضای توافقنامه صلح میان امارات، مهمترین متحد منطقهای و همسایه شرقی این کشور با اسرائیل است.
فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان سعودی در چند روز اخیر اعلام کرد: عربستان سعودی بر تعهد خود به صلح، به عنوان یک گزینه استراتژیک مبتنی بر ابتکار صلح اعراب تاکید دارد… سیاستهای یکجانبه اسرائیل در الحاق و ایجاد شرکها یک اقدام نامشروع و مضر برای راه حل دو دولت است. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا امضای توافقی تاریخی میان دو دوست در منطقه خاورمیانه را موفقیت آمیز دانست. این توافق میان محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد امارات و بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل پس از یک مکالمه تلفنی با ترامپ امضا شد.

عربستان سعودی – موضع متفاوت ریاض در روابط دیپلماتیک با اسرائیل
پس از توافق با امارات متحده عربی، تلآویو اعلام کرد که اعمال حاکمیت بر اراضی کرانه باختری را فعلا به تعویق میاندازد و در جهت توسعه روابط با دیگر کشورهای جهان عرب تلاش خواهد کرد. امضای این توافق با استقبال سازمان ملل و اتحادیه اروپا همچنین برخی کشورهای منطقه از جمله مصر، عمان، بحرین و اردن روبرو شد اما در مقابل ایران، ترکیه همچنین تشکیلات خودگردان فلسطینی و حماس به آن تاختند و اقدامی خائنانه توصیف کردند.
اختلافات سیاسی میان رهبران اسرائیل
رسانههای اسرائیل درباره تجهیز امارات متحده عربی به جنگندههای پیشرفته رادارگریز اف-۳۵ اس و آگاهی قبلی بنیامین نتانیاهو از این موضوع، به اختلافات سیاسی در میان رهبران اسرائیل دامن زده است. نخستوزیر اسرائیل این موضوع را بهشدت رد کرده، اما تکذیبهای او از مخالفتهای داخلی نکاسته و رسانههای این کشور همچنان بر درستی مطالب خود اصرار دارند. همزمان، یک وزیر ارشد اسرائیلی گفته است که تقویت نظامی امارات در برابر ایران است و نباید اسرائیل را نگران کند.