در فصل بهار گردشگری ورودی ایران به صفر نزدیک شد
علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری در مورد کاهش ورود گردشگران خارجی به کشور اظهار کرد: در فصل بهار گردشگری ورودی ایران به صفر نزدیک شد. در سه ماه نخست سال ۱۳۹۸ تعداد گردشگران خارجی دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر بود که سه ماه نخست امسال این عدد به ۷۴ نفر و نزدیک به صفر شد. سال ۱۳۹۸ میزان گردشگر ورودی ایران هشت میلیون و ۷۰۰ هزار گردشگر خارجی ارزیابی شده و در حال حاضر دلیل کرونا محدودیت سفر وجود دارد. در صورتی که هموطنی در سفر به خارج از کشور هنجارشکنی داشته باشد، ضابطان قضایی باید با وی برخورد کنند. پروتکلهایی که وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا تبیین کردهاند، لازمالاجرا است.

علی اصغر مونسان – ۷۴ گردشگر خارجی در سه ماه نخست سال جاری
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: ایران در سه ماه نخست امسال با وجود کرونا ۷۴ نفر ورودی گردشگر خارجی داشت. گردشگری نزدیک به صفر شد و ۱۲ هزار میلیارد تومان تا مردادماه ضرر وارد شد که برای جبران آن فقط ۱۷۵ میلیارد تومان به شرط حفظ مشاغل پرداخت شد. این وام جذاب نبود؛ سومین بسته حمایتی جبران خسارت کرونا در راه است.
خسارت گردشگری در وضعیت کنونی
علی اصغر مونسان درباره بیکاری و درآمدهای از دست رفته گردشگری بر اثر شیوع ویروس کرونا و اقدامات حمایتی این وزارتخانه، گفت: برآورد خسارتها تا مردادماه عددی بالغ بر ۱۲ هزار میلیارد تومان بود. تعداد بیکاران هم خیلی بیشتر از اعداد مورد اشاره است. برای حمایت از این بخش، ابتدای سال اقدام فوری با استفاده از بسته حمایتی دولت انجام شد که شامل امهال اقساط وامها، فرصت سه ماهه در بازپرداخت مالیات، عوارض، قبوض انرژی و حق بیمه بود؛ یک مُسکن سریع برای کاهش فشارها.
در مرحله دوم دولت ۵۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای جبران خسارت همه بخشها اختصاص داد که فرایند آن البته در ابتدا خیلی سخت بود. بعد از گزارشی که به رییسجمهور ارائه شد پرداخت این تسهیلات سرعت گرفت اما از ۱۲ هزار میلیارد تومان خسارتی که به صنعت گردشگری وارد شده تا کنون ۱۷۵ میلیارد تومان در قالب وام پرداخت شده است که آن هم منوط به حفظ اشتغال شده است و همین جذابیت وام را برای بخشهای گردشگری کاهش داد.
گردشگری در پرتو تحولات کشور
مونسان در خصوص تحولات و تاثیر آنها بر روند گردشگری کشور گفت: در ابتدای سال ۹۸ شاهد وقوع سیل بودیم و بعد از آن نیز درگیریهای منطقهای در حوزه خلیج فارس اتفاق افتاد، سپس با موضوع افزایش قیمت بنزین و موضوعات داخلی روبهرو شدیم، بعد از آن شهادت سردار سلیمانی و سقوط هواپیمایی اوکراینی را داشتیم که هر کدام از اینها به تنهایی میتوانست به صنعت گردشگری ضربه وارد کند. ما توانستیم با کمک بخش خصوصی و فعالان این صنعت، گردشگری را سرپا نگه داریم تا روند رو به رشد خودش را حفظ کند اما شیوع ویروس کرونا باعث شد تا ضربه اصلی به این صنعت وارد شود، زمانی که سفر انجام نشود طبیعتاً فعالان گردشگری به مشکل بر خواهند خورد.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بیان کرد: همین امروز با جامعه هتلداران جلسهای داشتم که آنها مسائل و دغدغههای خود را مطرح کردند، یکی از دغدغههای آنها پرداخت اقساط تسهیلات و نیز موضوعات مرتبط با مالیات و … بود، در حالی که وقتی درآمدهای آنها کاهش یافته، چگونه میتوانند مانند قبل اقساط تسهیلات خود را بپردازند.» او در ادامه گفت: «دستورالعملهایی را وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا تدوین کردهاند که ما خود را ملزم به رعایت آنها میدانیم. اکنون این پروتکلها در تمام تأسیسات گردشگری ما رعایت میشود.