عوامل موفقيت كارآفرينان
عوامل موفقيت كارآفرينان به چهار دسته طبقهبندی می شود. این چهاردسته عبارتند از:
۱- شرايط اقتصادي و بازار: این شرایط شامل، منابع مالي، نيروي كار، تسهيلات فيزيكي، زيرساخت هاي اقتصادي، خدمات تخصصي و محيط اقتصادي كلان، میگردد.
۲- ساختار و پويايي صنعت: این بخش مواردی را مانند، اندازه بازار، رشد بازار، ساختار بازار و صنعت، تمركز جغرافيايي صنعت و استراتژي شركت هاي بزرگ، دربر میگیرد.
۳- چارچوب قانون و مقررات: از جمله موارد مهم این حوزه میتوان به سيستم حقوقي نظیر، رويه هاي ايجاد كسب و كار، حقوق مالكيت معنوي، قوانين و مقررات مانند، كنترل قيمت ها و سياست هاي حمايتي مانند، يارانه، مشوق هاي مالياتي و غيره) اشاره نمود.
۴- سرمايه هاي اجتماعي: شامل، يكپارچگي يا سلسله مراتب اجتماعي (ميزان محروميت اجتماعي، حركت افراد بين طبقات اجتماعي)، فرهنگ (احترام به كارآفرينان، احترام به استقلال، ديدگاه نسبت به شكست در كار)، پشتيباني نهادي (مراكز كمك به كارآفريني، انكوباتورها) و سيستم آموزشي (تدريس كارآفريني در دورههاي تحصيلي، توجه به يادگيري براي عمل).
آنچه که از موارد مرتبط در چهار عامل فوق برمی آید، این است که عوامل مذکور را میتوان در قالب موارد بیرونی و درونی خلاصه نمود. به بیانی دیگر، بسیاری از موارد مرتبط به این عوامل، مربوط به کارآفرین و بسیاری دیگر مربوط به جامعه و موارد خارج از حیطه کارآفرین میباشند. شناسایی هر یک از عوامل و تمرکز جهت ارتقای و فراهم نمودن شرایط مناسب، میتواند جامعه را برای بهبود وضعیت کارآفرینی و آموزش حوزه های مرتبط با آن کمک نماید.
فرهنگ کار و کارآفرینی
فرهنگ در هر جامعه تأثير به سزايي در توسعه كارآفريني دارد. از آنجايي كه فرهنگ به مفهوم مجموعه پیچیدهای از دانشها، باورها، هنرها، قوانین، اخلاقیات، عادات و هرچه که فرد به عنوان عضوی از جامعه از جامعه خویش فرا میگیرد. بيان گرديده، كارآفرينان به عنوان بخشي از جامعه پيراموني، از مجموعه ارزش ها، نگرش ها، هنجارها و رفتارهاي متمايزي برخوردارند كه ميتوان آن را خرده فرهنگ كارآفريني اطلاق نمود.
ساختار و عملكرد اين خرده فرهنگ و عناصر دروني آن در سطوح مختلف فردي و اجتماعي در ارتباط آن با فرهنگ مسلط بر جامعه شكل ميگيرد. به عبارت سادهتر فرهنگكار و كارآفريني بخشي از فرهنگ حاكم بر جامعه بوده و بر پايهي آن بنا ميشود