غربالگری بینایی – کرونا مانعی برای غربالگری بینایی ۴۰ درصد کودکان پایتخت

  • توسط الهام امامی
  • ۱۳۹۹-۱۲-۱۰

برنامه کشوری پیشگیری از تنبلی چشم

غربالگری بینایی در کودکان اهمیت ویژه ای دارد. محسن فتاپور معاون توسعه و امور پیشگیری بهزیستی استان تهران به این موضوع اشاره کرده و گفت: تنبلی چشم اگر در زمان مناسب تشخیص داده شود قابل درمان است؛ اما اگر بعد از ۷ سالگی کودک یا نهایتا ۱۰ سالگی‌اش تشخیص داده شود، نمی‌توان اقدامی برای آن انجام داد. در واقع تنبلی چشم یک بیماری نیست، بلکه ضایعه بیمارهای چشم دیگر مانند انحراف چشم، آب مروارید، افتادگی پلک و کدورت قرنیه و… است.

در سال ۹۹ به دلیل مسائل کرونا در حدود ۶۰ درصد کودکان تهرانی غربال شده اند. این میزان شامل ۳۷۴ هزار و ۷۹۰ کودک بوده‌ که تاکنون ۱۶۰۰ کودک مبتلا به تنبلی چشم شناسایی شده‌اند. این آمار در سال ۹۸، ۶۱۶ هزار و ۱۹۰ کودک (۸۷.۴ درصد رده سنی مخاطبین ۳ تا ۶ سال) بود؛ که از این تعداد ۱۸ هزار و ۴۲۹ کودک بیمار و ۲۵۷۳ کودک دچار تنبلی چشم بودند.

کرونا مانعی برای غربالگری بینایی ۴۰ درصد کودکان پایتخت

کرونا مانعی برای غربالگری بینایی ۴۰ درصد کودکان پایتخت

غربالگری بینایی

محسن فتاپور افزود: با اقدامات انجام گرفته، هر ساله ۱۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان از بار مالی اضافه شده به جامعه برای نگهداری یک کودک مبتلا به تنبلی چشم جلوگیری می‌شود. متاسفانه در سال جاری شیوع کرونا موجب شد تا بسیاری از خانواده ها کودکان خود را برای غربالگری بینایی به مراکز تعیین شده نبرند. لازم است هر سه سال یکبار، کودکان به مراکز غربالگری مراجعه کنند، اما متأسفانه با عدم مراجعه خانواده‌ها مواجه هستیم.

به گفته فتاپور، از هر ۱۰۰ نفر، سه یا چهار نفر دچار تنبلی چشم می‌شوند که بیشترین و شایع‌ترین علت نابینایی در افراد زیر ۲۰ سال این بیماری است. تنبلی چشم اگر در زمان مناسب تشخیص داده شود، کاملا قابل درمان است و جای هیچگونه نگرانی نیست؛ اما در صورتی که پس از ۷ سالگی یا تا ۱۰ سالگی تشخیص داده شود، موثر نخواهد بود.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Solve : *
23 + 13 =


اخبار

سینما و هنر

جهان