فرهنگ كار و كارآفريني
فرهنگ در هر جامعه تأثير به سزايي در توسعه كارآفريني دارد. از آنجايي كه فرهنگ به مفهوم مجموعه پیچیدهای از دانشها، باورها، و هرچه که فرد به عنوان عضوی از جامعه از جامعه خویش فرامیگیرد،
بيان گرديده، كارآفرينان به عنوان بخشي از جامعه پيراموني، از مجموعه ارزش ها، نگرش ها، هنجارها و رفتارهاي متمايزي برخوردارند كه ميتوان آن را خرده فرهنگ كارآفريني اطلاق نمود.
ساختار و عملكرد اين خرده فرهنگ و عناصر دروني آن در سطوح مختلف فردي و اجتماعي در ارتباط آن با فرهنگ مسلط بر جامعه شكل ميگيرد. به عبارت سادهتر فرهنگ كار و كارآفريني بخشي از فرهنگ حاكم بر جامعه بوده و بر پايه ي آن بنا ميشود.
در واقع هرچه ارزش ها و عقايد موجود در جامعه افراد جامعه را به كار و توليد مداوم فكر و انديشه خلاق، يادگيري و كسب دانش سوق دهد، در آن جامعه فرهنگي كارآفريني اشاعه يافته و درون افراد دروني و نهادينه ميشود.
فرهنگ کار آفرين، فرهنگ کارآفرين زا و کارآفرين پرور است. و ميتوان گفت جامعه کارآفرين، جامعه اي است که از فرهنگ کارآفريني برخوردار بوده و درنتيجه افراد کارآفرين را پرورش ميدهد. فرد کارآفرين با جامعه ي کارآفرين داراي رابطهي متقابل است.
جامعه کارآفرين با داشتن فرهنگ کارآفرين موجب پرورش افراد کارآفرين ميشود. همچنين از طرف ديگر افراد کارآفرين با اقدامات خلاق و کارآفرينانه خود باعث ارتقاء فرهنگ کارآفريني و سوقدادن جامعه به سمت جامعه کارآفرين ميگردد.
کارآفرینی کشاورزی
كارآفرينان كشاورزي ميتوانند با شناخت درست از فرصتها و بهرهگيري از سرمايههاي راكد، امكاناتي را فراهم آورند .
و با سازماندهي و مديريت منابع، ايدههاي خود را عملي سازند و در اين حركت و فرآيند، نه تنها خود بيكار نميمانند بلكه در بخش غيردولتي و بدون اتكاء به دولت، براي تعداد ديگري نيز شغل ميآفرينند.
كارآفرينان بخش كشاورزي با بهرهگيري از نيرويي كه در خود براي حل خلاقانة مسائل، مخاطرهپذيري، تحمل مشكلات، و نكاتي از اين دست سراغ دارند. ميتوانند به زيركي و ظرافت و با سرعت هرچه تمامتر، تهديدات و تنگناهاي محيطي را تبديل به فرصت كنند و در شرايطي سخت و پيچيده مانند توسعة پرشتاب فناوري، جهاني شدن و اقتصاد چندمليتي، به كشف و بهرهبرداري فرصتهايي جديد بپردازند. كه نفع خود آنها و سرانجام نيز رفع تنگناهاي جامعة روستايي را در پي خواهد داشت.