قوانین بیمه بیکاری
بیمه بیکاری و قوانین بیمه بیکاری از مهمترین حمایت های اجتماعی در هر کشور برای قشر کارگر محسوب می شود .
کارگر بعد از بیکار شدن و برای جبران مالی و مشکلاتی که ممکن است زندگی اش را تحت تاثیر قرار دهد، در زمان بیکاری، تا پیدا کردن کار جدید، از این حمایت بهره مند می شود.
در سال ۱۳۶۶ بیمه بیکاری در کشور به صورت ازمایشی اجرا شد. و در سال ۱۳۶۹ طی ضوابط و قوانین خاصی، این قانون به اجرا درآمد. که تا به امروز حدود ۲۶۰ هزار نفر تحت حمایت قوانین بیمه بیکاری هستند .
بعد از بیکار شدن قشر کارگر، بعد از معرفی خود به سازمان های مربوطه از جمله واحدهای تعاون، کار و رفاه اجتماعی، یعد از احراز شرایط قانونی، و با توجه به سوابق بیمه ای ، از حمایت بیمه بیکاری برخوردر شود .
افرادی مشمول بیمه بیکاری قرار می گیرند که یا کارکنان رسمی باشند که به صورت غیر ارادی بیکار شدند و افرادی که قراردادهاشون به پایان رسیده است.
همینطور بر اساس قاتون بیمه بیکاری، کارگرانی که به دلیل شرایط اقتصادی کارگاهی که در آن کار میکند و به تشخیص وزات ذیربط، بیکار موقت شناخته شود، می تواند از این بیمه استفاده کند.
افراد دیگری که بر اثر حوادث طبیعی مانند سیل، زلزله، جنگ، آتش سوزی بیکار شوند، مشمول این بیمه نیز می شوند.
از جمله قوانین بیمه بیکاری این است که اگر کارگر حتی کمتر از شش ماه حق بیمه پرداخت کرده باشد، مشمول دریافت بیمه می شود .
اتباع خارجی مشمول دریافت بیمه بی کاری نمی شوند.
اقدامات لازم برای دریافت مقرری بیمه بیکاری
برای دریافت مبیمه بیکاری، باید حداکثر ظرف مدت ۳۰ روز از تاریخ بیکاری به واحد تعاون ،کار و رفاه اجتماعی ذیربط مراجعه کرده و بیکار شدن خود را اطلاع دهد.
مبلغ بیمه بیکاری
مبلغ مقرری بیمه بیکاری روزانه محاسبه می شود و ۵۵% آخرین حقوق دریافتی می باشد. به شرطی که از حداقل دستمزد کمتر نباشد و برای افراد متاهل نیز به ازای هر نفر تحت پوشش بیمه شده، ۱۰ درصد از حداقل دستمزد بیکاری اضافه می شود.
مدت پرداخت مقرری بیمه بیکاری
مدت پرداخت بیمه ، به سابقه بیمه بستگی دارد. که بین ۶ تا ۵۰ ماه است. البته این میزان متغیر است.حق بیمه افراد متاهل از افراد مجرد بیشتر است. در هر صورت مدت آن از ۳۶ ماه برای بیمه شدگان مجرد و ۵۰ ماه برای بیمه شدگان متاهل و متکفل بیشتر نیست.