كارآفرینی در دنیای معاصر

  • توسط admin
  • ۱۳۹۸-۰۴-۳۰

كارآفرینی در دنیای معاصر

تعریف کارآفرینی:   كارآفرینی مفهومی است كه تاكنون از دیدگاه‌­های مختلف مورد بررسی قرار گرفته است و همه بر این باورند كه كارآفرینی (Entrepreneurship) موتور محركه توسعه اقتصادی كشور­های توسعه یافته و درحال توسعه است.

سه دلیل مهم كشور­ها برای توجه به مقوله كارآفرینی، تولید ثروت، توسعه تكنولوژی و اشتغال مولد است. درحالیكه، در كشور ما به اشتباه این مفهوم صرفاً با اشتغال‌زایی مترادف شده و فقط برای حل مشكل اشتغال به سمت كارآفرینی پیش می‌رویم.

كارآفرینی در دنیای معاصر

در اواخر دهه ۷۰ در بسیاری از كشور­های پیشرفته به علت تغییر در ارزش‌­ها و گرایش‌­های جامعه و البته تغییرات جمعیت‌شناختی، موجی از كسب‌وكار­های كوچك و افراد خوداشتغال به‌وجود آمد.

به‌علت تأثیرات عمیق این پدیده مطالعات زیادی از چهار دیدگاه اقتصاد، مدیریت، جامعه‌شناسی و روان‌شناسی انجام شده است. با وجود قدمت بررسی كارآفرینی و تلاش محققین فراوان، مانند سایر مفاهیم علوم انسانی ارائه تعریفی قطعی و مشخص برای آن، كاری دشوار و حتی غیرممكن است.

توجه به سیر تكاملی این مفهوم، خود شامل نكات جالبی است. در سیر تكاملی مفهوم كارآفرینی، عوامل زیادی مانند ریسك‌پذیری، نوآوری و. . . به این مفهوم اضافه شده است.

درک کارافرینی

برای درك بهتر كارآفرینی، سیر تاریخی تعریف كارآفرینی و تغییر نگرش به آن از ابتدا تاكنون مورد بررسی قرار می‌گیرد.

زمان زیادی نیست كه كلمات كارآفرین و كارآفرینی در رسانه‌­های مختلف تكرار می­شود و هر كس به سلیقه خود از این واژه جدید برای اشاره به مدیران، افراد موفق، سرمایه‌داران، سرمایه‌گذاران، صادركنندگان، دلال‌­ها و تاجران استفاده می‌كند هرچند هر كدام از این افراد ممكن است كارآفرین باشند ولی هیچكدام مصداق كاملی برای این مفهوم نیستند.

صفات كارآفرین ایده‌آل

در عین حال باید گفت كه تعریف مجموع­ه های از صفاتی كه كارآفرین ایده‌آل را به تصویر كشد، امكان‌پذیر نیست و هر كارآفرینی تمام ویژگی‌­های به‌دست آمده در تحقیقات كارآفرینی را ندارد. برخی از ویژگی‌­هایی كه محققین بسیاری آن­ها را به‌عنوان ویژگی‌­های كارآفرین برشمرده‌اند، عبارتند از:

آینده‌نگر بودن و داشتن چشم‌انداز:

آینده نگر بودن و داشتن چشم‌انداز برای شخص كارآفرین كاملاً شفاف و خالی
از هر گونه ابهام بوده و لذا قابل انتقال به دیگران می‌باشد. داشتن چنین چشم‌اندازی به كارآفرین كمك می‌كند تا حركتی مستمر و بدون سردرگمی و مستقیم به سمت هدف داشته باشد. علاوه‌براین، چشم‌انداز قابل انتقال، دیگران را نیز در طی مسیر همراه و مددیار او می‌نماید

مصمم بودن:

عزم راسخو مصمم بودن  كارآفرینان یكی دیگر از ویژگی‌­های بارز آنهاست كه انرژی و تعهد لازم برای كسب موفقیت را ایجاد می‌كند.

كارآفرینان مصمم از ایده‌­های جدید و فرصت‌­ها و پیشنهاد­های شغلی دیگر چشم‌پوشی كرده و در مقابل به كاری كه برای خود برگزیده‌اند پایبند می‌ماند. این قطعیت كارآفرین را طی فرآیند راه‌اندازی از هر گونه شك و تردید و دودلی مصون نگاه می‌دارد. تاحدی كه مخالفت نزدیكان و آشنایان نیز نمی­تواند در اراده آنان خللی وارد نموده بلكه دودلی دیگران نیز تحت تأثیر این قطعیت برطرف می­شود.

تمركز:

برای اینكه كارآفرین از انجام موفقیت‌آمیز تمام طرح و برنامه‌­ها و جزئیات كار مطمئن باشد، لازم است كه همانند یك فوتبالیست خوب كه لحظ­های چشم از توپ برنمی‌دارد، در تمام لحظات با تمركز بر چشم‌انداز، همه انرژی، وقت و سایر منابع را حول این هدف مصروف نماید

انگیزش:

نیاز خودشكوفایی  یكی از مهمترین انگیزه‌­های كارآفرینان در محقق كردن چشم‌انداز خود است. نتیجه این نیاز قوی این است كه در مسیر حركت به سوی هدف، هر چیز دیگری در اولویت پایین‌تری قرار می‌گیرد. در روابط شخصی، علایق خارج از این چشم‌انداز و یا پروژه‌­های با سود مالی زیاد، همه از مواردی هستند كه در مقایسه با هدف، اولویت پایین‌تری خواهند داشت. البته سود مالی به‌ندرت انگیزة كارآفرینان قرار می‌گیرد؛ چرا كه پول به تنهایی نمی­تواند انگیزه انجام تمام زحماتی باشد كه در شروع یك فعالیت كارآفرینانه لازم است. هر چند كه معیار خوبی برای اندازه‌گیری موفقیت فعالیت كارآفرینان است.

وقف و ازخودگذشتگی:

كارآفرینان همه زندگی خود را وقف كار نموده‌اند. بسیار سخت‌كوش هستند و پشتكار آنان مثال‌زدنی است. درحقیقت آنان از كار در راستای هدف خود لذت می‌برند. داشتن چشم‌انداز روشن و تركیب آن با خوش‌بینی و ریسك‌پذیری كارآفرینان، سخت‌كوشی و تعلق‌خاطر به كار را در آنان پدید می‌آورد.

 

 

 

 

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Solve : *
24 − 12 =


اخبار

سینما و هنر

جهان