اوضاع ماهشهر بعد از اعتراضات اخیر بنزین
اوضاع ماهشهر در زمان اعتراضات اخیر کشور در خصوص افزایش قیمت بنزین نسبت به دیگر نقاط کشور با تنش بیشتری همراه بود. اعتراضات به افزایش قیمت بنزین که برای چند روز اختلالاتی در سراسر کشور ایجاد کرد. اینترنت ملی دچار اختلال و قطعی شذ و مردم واکنشهایی به این اعتراضات داشتند، اما صدای مردم جراحی یا همان شهرک شهید چمران بیش از دیگر نقاط کشور به گوش رسید. بعد از حل شدن مشکل اینترنت در کشور، داستانهای زیادی درباره نحوه مقابله ماموران، مطالبات مردم و… برمنتشر گردید. در فضای مجازی، مردم منطقه ماهشهر که شمل جراحی (شهرک شهید چمران)، کوره (شهرک طالقانی) سربندر و خود بندر ماهشهر میشود، از یکسو معاند و برانداز معرفی شده و از سوی دیگر، قربانی سوءتفاهم و سوءبرداشت از اطلاعات غلط شدهاند.
در چند روز گذشته رحمانیفضلی، وزیر کشور، هم از قصد معترضان برای حمله به پتروشیمیها خبر داده بود، اما این صحبتها با واکنش نمایندگان این منطقه مواجه شده بود. همین اظهارات ضد و نقیض و آمار متفاوت از تعداد کشته و زخمیشدگان در جریان اعتراضات منطقه ماهشهر،مسبب بررسی این مسئله گردید. با توجه به اوضاع کاری مردم این منطقه، طبیعی است که تغییرات نرخ بنزین بر وضعیت معیشتی مردم تأثیرگذار باشد و آنها این تغییرات را با حساسیت دنبال کنند
اعتراضات اخیر در ماهشهر
استان خوزستان یکی از استانهای مهم در تولید و نفت جمهوری اسلامی ایران به شمار میرود که در پی اعتراضات اخیر بنزین دستخوش تنش و تحولات بوده است و ازحیثشدت اعتراضات اخیراً نیز در مرکز توجه و تیتر رسانه بوده است. اوضاع معیشتی اکثر مردم این منطقه فعالیتهای خدماتی است که به نوسانات قیمت بنزین بهعنوان یک حامل مهم انرژی وابسته است، نسبت به سه برابرشدن قیمت بنزین اعتراض نمودند. مردم جراحی (شهرک شهید چمران ماهشهر، معروف به جراحی) با تأکید بر اینکه قصد اغتشاش و بی نظمی نداشته، میگویند که هدفشان از بستن مسیر پتروشیمیها این بوده که تولید در این واحدها متوقف شود تا شاید صدای اعتراضشان به تهران برسد.
قشر کم درآمد در این منطقه، بدون اینکه به اموال عمومی آسیب برسانند، مسیر آزادراه اهواز و بندر امام را با روشنکردن آتش چند روزی مسدود میکنند که با واکنش نیروهای تأمینکننده امنیت مواجه شدند. مردم این منطقه برای اعتراض به افزایش قیمتها و بهخطرافتادن معیشتشان براثر تغییر نرخ بنزین، به خارج از شهر میروند. به باور مردم این شهر، اهمیت پتروشیمیها و نقشی که در تولید بنزین دارند، باعث شده که مسئولان یک روز تعطیلی این واحدها را هم برنتابند. اگرچه مردم منطقه ماهشهر صنایع پتروشیمی را عامل بهخطرافتادن سلامتشان میدانند، اما دستاندرکاران این صنعت با رد این اظهارات درباره آلایندگی واحدهای پتروشیمی تلویحا اعلام میکنند که این صنایع در استان خوزستان به وظیفه اجتماعی خود عمل کرده و مزایایی هم برای مردم بومی به همراه دارند.
چگنی، رئیس روابطعمومی شرکت پتروشیمی اروند در پیامی درباره دلایل نارضایتی مردم منطقه از عملکرد پتروشیمی اعلام میکند: «قطعا نوع نگرش از سوی مردم عزیز ماهشهر نیاز به بررسی و تحلیل دارد. شاید در رفع حاشیهنشینی و بعضا اشتغال آن جوری که مدنظر مردم شریف ماهشهر است، اقدامی جدی انجام نشده، ولی بهجرئت میگویم که خدمات کمنظیری انجام شده است که قابل وصف نیست».