عبور ماه از سایه زمین
ساعت ۱۱:۰۲ صبح روز دوشنبه در کشور، ماه گرفتگی نیمسایهای رخ می دهد. در این روز ماه با عبور از سایه زمین به رنگ خاکستری سوخته درمیآید. از شنبه شب تا سه شنبه صبح (۸ تا ۱۱ آذر) قرص کامل ماه در آسمان زمین قابلیت مشاهده خواهد داشت. روز دوشنبه ساعت ۱۱:۰۲ صبح به وقت ایران ماه گرفتگی شروع میشود؛ و ساعت ۱۳:۱۲ با پوشیده شدن ۸۳ درصد از ماه توسط سایه زمین این پدیده به اوج خود می رسد؛ و در نهایت در ساعت ۳:۲۳ بعدازظهر پایان می یابد.

روز دوشنبه در ایران ماه گرفتگی نیمسایهای رخ می دهد
ماه گرفتگی نیم سایه ای
Penumbral eclipse (نوع نیم سایه ای) در روز دوشنبه اتفاق خواهد افتاد که با خسوف کامل و جزئی تفاوت دارد. این نوع از خسوف در واقع زمانی اتفاق می افتد که ماه در نیمسایهٔ زمین قرار میگیرد؛ به صورتی که خورشید به صورت یک قرص بریده از پشت زمین بر ماه میتابد. در این صورت بخشی از شمال یا جنوب ماه تیرهتر به نظر میرسد و ماه به رنگ خاکستری سوخته درمیآید.
روز دوشنبه مشاهده این پدیده با چشمان غیر مسلح کاری بسیار دشوار خواهد بود. اما تاثیر این پدیده با کاهش انرژی پنل های خورشیدی فضاپیماهای مدار ماه (مثل LRO) حس خواهد شد.
پدیده های کیهانی ۲۰۲۰
روزهای میانی آبان ماه، در آسمان ماه به رنگ آبی دیده شد که منظره ای یسیار زیبا به وجود آورده بود. همچنین در سال جاری میلادی پدیده های دیگری نیز رخ خواهد داد. مثلا می توان به مقارنه زحل و مشتری در آسمان زمین اشاره کرد که پس از حدود ۸۰۰ سال از تاریخ ۲۶ تا ۵ دی اتفاق خواهد افتاد. اگر دهانه تلسکوپ خود را به سمت غرب تنظیم کنید، میتوانید چهار ماه درخشان مشتری به نامهای گانیمد، کالیستو، اروپا و آیو و همچنین حلقههای زحل و بزرگترین قمر آن یعنی تایتان را مشاهده نمایید.