محیط زیست

  • توسط admin
  • ۱۳۹۸-۰۵-۲۸

محیط زیست

مفهوم محيط‌ زيست، چه از نظر لغوى و چه از لحاظ کاربرد آن، در برگيرنده كل فضاى حياتى كره خاكى مى‌باشد. به بيان ديگر اين محيط‌ زيست است كه، در درون خود محيط‌ هاى گوناگون را جاى داده است. در ادامه به منظور مروری گذرا بر نحوه تعامل انسان با طبیعت در گذشته و حال، انواع محیط زیست، سیر تحولات آن و روابط بین انسان و محیط زیست بررسی می‌شود.

انواع محیط زیست

مسائل زیست‌محیطی گستره‌ی بسیار بزرگی دارد اما پژوهشگران بر پایه‌ی تعریفی ساده و سه‌جمله‌ای از محیط‌ زیست (آن چه ما را احاطه کرده، بر ما تأثیر می‌گذارد و از ما تأثیر می‌پذیرد)، آن را به سه بخش کلی تقسیم می‌کنند. ناگفته نماند که در عمل، این تفکیک غیر‌ممکن است و این موضوع به وضوح قابل درک است.

  1. محیط طبیعی
  2. محیط اجتماعی
  3. محیط مصنوع

محیط طبیعی

محيط طبيعى به آن بخش از محيط زيست اتلاق مى‌شود، كه ساخته دست انسان نباشد. اين بخش از محيط زيست، هر چند به شکل‌های گوناگون مورد دستكارى انسان قرار گرفته ولی ماهيت اصلى خود را همچنان حفظ نموده است كوه ها، درياها، دشت‌ ها، جنگل‌ها و مراتع طبيعى جملگى در زمره محيط طبيعى به حساب مى‌آيند.

محیط اجتماعی

كليه كسانى كه با آنان به نحوى در تماس هستيم، از خانواده گرفته تا همسايگان، فروشنده محله، همكاران ادارى، راننده تاكسى و خلاصه كسانى كه بر ما تاثير مى گذارند و ما را تحت تاثير قرار مى دهند، تشكيل دهنده محيط اجتماعى ما مى‌باشند. در اين رابطه نه تنها افراد بلكه كليه سازمان ها و نهادهاى اجتماعى نيز، بخشى از محيط اجتماعى ما را تشكيل مى‌دهند.

محیط مصنوع

محيط مصنوع عبارت است از آنچه كه به دست بشر ساخته و پرداخته شده است. اين بخش از محيط‌ زيست را مى‌توان محيط زائيده تفكر و تمدن نيز ناميد. بر مبناى تعريف فوق شهرها، روستاها، بنادر، فرودگاه ها، جاده‌ها و … جملگى در زمره محيط مصنوع يا انسان‌ساخت به شمار مى‌آيند.

 

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Solve : *
4 + 4 =


اخبار

سینما و هنر

جهان