مراحل رشد

  • توسط admin
  • ۱۳۹۸-۰۶-۱۷

مراحل رشد

فروید معتقد است که مراحل رشد شخصیت آدمی در پنج سال اول زندگی پایه­ گذاری می­شود و تغییر و تحولی که از آن پس در تمام مدت عمر پیدا می­کند و شکلی که به خود می­گیرد، متأثر از این پایه و متناسب با آن خواهد بود. این جمله از اوست که «کودک خردسال پدر آدم بزرگسال است»؛ یعنی همانگونه که رشد و نمو فرزند آدمی و صفات اساسی او در حدود صفات و خصوصیاتی است که او از پدر و مادر به ارث برده است، شخصیت آدم بزرگسال هم بر پایه­ای است که در کودکی نهاده شده است و بنائی که روی این پایه می­آید، متناسب با درجه استحکام یا سستی، راستی یا کژی …. آن پایه خواهد بود، تقریباً مانند دیواری که ضخامت و ارتفاع و راستی و کژی آن بستگی به چگونگی پایه آن دارد.

رویکرد نو روانکاوی یونگ (برون­گرایی و درون­گرایی)

یونگ با اینکه وارث معنوی فروید شمرده می­شد، اما نظریه شخصیتی جدیدی به وجود آورد، که با روان­کاوی تفاوت چشمگیری داشت. او تبیین جدید و گسترده­ای را از ماهیت انسان طراحی کرد که کاملاً با تبیین­های دیگر فرق داشت و آن را روان­شناسی تحلیل نامید.

رویکرد صفت

  • نظریه آلپورت

به نظر آلپورت شخصیت ساختاری پویا درون فرد – متشکل از سیستم های روانی- جسمانی است که رفتار و افکار مشخصه او را تعیین می کنند. او شخصیت را حاصل وراثت و محیط دانسته و آن را از تجربیات کودکی جدا می داند. در نظر آلپورت شخصیت بی همتاست و صفات هر فرد آن را توصیف می کنند.

رویکرد عمر

رویکرد عمر در این­جا با نظریه­ ی اریک اریکسون ارائه می­شود و روی رشد شخصیت در طول عمر تأکید دارد. نظریه­ ی اریکسون سعی دارد رفتار و رشد انسان را در هشت مرحله از تولد تا مرگ توضیح دهد. اریکسون معتقد بود که تمام جنبه­ های شخصیت را می­توان بر حسب نقاط عطف یا بحران­هایی توجیه کرد که باید در هر مرحله­ ی رشد با آنها روبرو شده و آنها را حل کنیم.

رویکرد انسان­گرا

آبراهام مزلو

مزلو در رویکرد خود به شخصیت بهترین نمونه ­های گونه انسان­ها را ارزیابی کرد، چون عقیده داشت اگر روانشناسان فقط انسان­های نابهنجار و آشفته را بررسی کنند، خصوصیات مثبت انسان را نادیده می­گیرند.

 

 

 

 

 

 

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Solve : *
9 + 7 =


اخبار

سینما و هنر

جهان