کرونا و نابرابری اجتماعی در سراسر جهان
همهگیری کرونا به نابرابری بیسابقه اجتماعی در سراسر جهان دامن زده است. طبق گزارش سازمان توسعه آکسفام، ۱۶۰ میلیون نفر بر جمعیت فقیر جهان افزوده شده و اقشار کمدرآمد به شدت فقیرتر شدهاند. به موازات این روند ثروت ۱۰ تن از بزرگترین میلیاردرهای جهان بین مارس ۲۰۲۰ تا نوامبر ۲۰۲۱ تقریبا دو برابر شده و به ۱،۵ تریلیون دلار رسیده است. ثروتی که این گروه از میلیاردرها در این فاصله بدست آوردند، بیش از تمام درآمدی بوده که در ۱۴ سال اخیر به دست آوردهاند.
امانوئل اشمیت، کارشناس نابرابری اجتماعی در آکسفام آلمان معتقد است: «کرونا برای میلیاردرها مانند یک معدن طلا عمل کرده است. دولتها میلیاردها دلار را به اقتصاد تزریق کردهاند، اما بخش عمده این پول به جیب افرادی رفته که بیشترین سودها را از افزایش قیمت سهام بردهاند». وی افزوده است این ثروت با چنان سرعت بیسابقهای در حال افزایش است که برخی از آنها به فضا سفر میکنند و همزمان با آن فقر در جهان به سرعت رشد میکند.

نابرابری بیسابقه اجتماعی – کرونا برای میلیاردرهای جهان معدن طلا بوده است
نابرابری اجتماعی در آلمان
روند تمرکز ثروت در دست میلیاردها در آلمان نیز به شکل چشمگیری افزایش یافته است. ۱۰ ثروتمند اول آلمان توانستهاند داراییهای خود را در این دوره از حدود ۱۲۵ میلیارد یورو به حدود ۲۲۳ میلیارد یورو افزایش دهند. این افزایش تقریبا برابر است با کل دارایی ۴۰ درصد از فقیرترین اقشار این کشور که جمعیتی ۳۳ میلیونی را تشکیل میدهند.
در حالی که وضع اقتصادی کشورهای ثروتمند بهبود یافته است، کشورهای فقیر، ناتوانتر و۲۰ درصد از فقیرترین مردم جهان بیشترین کاهش درآمد را داشتهاند.
بیش از ۱۰۰ کشور در طول بحران کرونا هزینه خدمات اجتماعی خود را کاهش دادهاند و حداقل ۷۳ کشور با مشکل بازپرداخت وامهای کرونا به صندوق بین المللی پول (IMF) روبرو هستند. این کشورها را سیاست ریاضت اقتصادی سختتری تهدید میکند.