نشست ویژه کابینه امنیتی اسرائیل
به گزارش رسانههای اسرائیلی نشست ویژه کابینه امنیتی این کشور در ارتباط با ایران شامگاه یکشنبه مورخ ۲۹ فروردین انجام شده است. گزارش این رسانهها حاکی از ابراز نگرانی مقامات اسرائیل نسبت به بازگشت احتمالی آمریکا به برجام است. این نشست سه ساعته با ریاست بنیامین نتانیاهو ، و با شرکت وزیران خارجه، دفاع، رییس موساد، رییس ستاد ارتش، مشاور امنیت ملی و شمار دیگری از مقامات پستهای حساس امنیتی، اطلاعاتی و نظامی با محوریت ایران برگزار شد.
این نخستین جلسه از این نوع در حدود سه ماه گذشته بود که یک هفته پس از خرابکاری جدید منتسب به اسرائیل در سایت هستهای نطنز در ایران، انجام گرفت. شبکه دولتی کان، سایت وای.نت (یدیعوت احرونوت)و روزنامه جروزالم پست در رشته گزارشهایی به نقل از «مقامات ارشد امنیتی» خبر دادند که اسرائیل نسبت به جدیت آمریکا در بازگشت به برجام اطمینان یافته است.
عزم راسخ واشنگتن برای احیای برجام

نشست ویژه اسرائیل – نشست ویژه کابینه امنیتی اسرائیل در ارتباط با ایران
به استناد برخی منابع معتبر، مقامات حاضر در نشست ویژه کابینه اعلام کرده اند ایران با بازی ماهرانه خود با برداشتن گامهایی پیاپی در جهت عدول از برجام، توانسته آمریکا را به دنبال خود بکشاند و از شواهد چنین پیداست که واشنگتن برای احیای برجام عزم راسخ دارد. این گزارش، مقامات آمریکا را در حال دویدن برای دستیابی به توافق با ایران، توصیف کرده است.
مقامات ارشد دولتی اسرائیل افزودند که آمریکاییها بسیار بیشتر از آنچه که ایرانیها طلب کنند، آماده نرمش هستند؛ آنها میخواهند به هر قیمتی، برجام احیا شود.
کابینه امنیتی اسرائیل به این باور رسیده که آمریکا تنهانگرانیهای اسرائیل را گوش میکند اما هیچ اطمینانی نیست که به خواسته اسرائیل هم توجه جدی کند.
کابینه امنیتی اسرائیل به این باور رسیده که آمریکا تنهانگرانیهای اسرائیل را گوش میکند اما هیچ اطمینانی نیست که به خواسته اسرائیل هم توجه جدی کند.
مقام امنیتی دیگری نیز همین موضوع را با روزنامه جروزالم پست در میان نهاده و گفته است که با وجود گوش شنوای آمریکا برای شنیدن «نگرانی» اسرائیل، به نظر نمیرسد که واشینگتن این مواضع را در ملاحظات خود ملاک قرار دهد.
خودداری از تنش علنی با دولت بایدن
در نشست اخیر بنی گانتز و گابی اشکنازی، وزیران دفاع و خارجه، از حزب رقیب نتانیاهو ، خواهان آن بودند که دولت اسرائیل دستکم در این شرایط از تنش علنی با دولت جوبایدن خودداری کند و راهکار نرمتری در پیش بگیرد تا بحران زمان دولت وقت اسرائیل با دولت باراک اوباما تکرار نشود. بنی گانتز خود در روزهای اخیر تاکید کرده بود که از هر نوع اقدام در برابر ایران حمایت خواهد کرد و حتی خواهان دست بازتر در این زمینه است.