نظام بهسازی منابع انسانی
نظام بهسازی منابع انسانی امری بسیار با اهمیت در مسائل مربوط به مدیریت است. منابع انساني سازمان ها متناسب با تغييرات محيط برون سازماني و درون سازمان، به ويژه تغييرات راهبردي (استراتژيك) سازمان نياز به آماده سازي و پرورش دارد.
انتخاب راهبردهاي آموزشي درهمسو سازي اهداف سازمان و مديريت منابع انساني نقش محوري را ايفا مي كند. و اين همسوئي، با توجه به شرايط متحول محيط اقتصادي اجتماعي سازمان ها، با پرورش و تقويت بينش، دانش و مهارت هاي تخصصي مديران و كاركنان مي تواند تامين شود. و سازمان ها را از ويژگي هاي ياد گيرندگي برخوردار سازد. منابع انساني سرمايه هاي بنيادي سازمان ها و منشاء هر گونه تحول و نوآوري در سازمان است .

نظام بهسازی منابع انسانی – کاربرد منابع انسانی
واژه هاي متداول در قلمرو بحث بهسازي منابع انساني عبارتند از:
- آموزش: عبارتست از در حد استاندارد در آوردن عملكرد و يا رفتاركاركنان از طريق ياد دادن و تمرين
- پرورش: كه توسعه نيز به آن اطلاق شده است، عبارت است آگاه تر كردن، آماده كردن، عميق تر كردن ادراكات و قدرت تحليل و تصميم گيري
- تعليم و تربيت: آموزش دادن و تقويت توانايي هاي هوشي، استعداد، اخلاقي و اجتماعي
- يادگيري: بدست آوردن دانش در زمينه مهارت كاري از طريق مطالعه يا تجربه يا رهيافت آموزش و مطلع شدن از چيزي. در تعريف ديگر يادگيري را تغيير رفتار نيز گفته اند.
نظام کاربرد منابع انسانی
بكارگيري موثر منابع انساني از مسئوليت هاي همه مديران و سرپرستان سازمان ها مي باشد. ولي از نظر طرح ريزي و اجرا مديران را مي توان در دو حوزه عمده، تحت عنوان حوزه استراتژيك و حوزه عملياتي تقسيم بندي نمود.
مديران استراتژيك خط مشي ها و هدف هاي كلان سازمان را در زمينه چگونگي جذب، بهسازي، نگهداري و كاربرد ارائه مي نمايند. و راهنمايي هاي لازم در زمينه جابه جايي هاي درون سازماني و بين سازماني و نظاير آن را توصيه مي نمايند. و مديران عملياتي عمدتاً طرح هاي استراتژيك را به مرحله عمل در مي آورند.