نظریه های هوش های چندگانه
گاردنر هفت نوع از انواع هوش را در قالب نظریه های هوش های چندگانه اعلام کرد. که عبارتند از:
- هوش منطقی- ریاضی
- زبانی-کلامی
- هوش دیداری-فضایی
- هوش موسیقیایی
- هوش بدنی- جنبشی
- هوش بین فردی و هوش درون فردی

نظریه های هوش های چندگانه – انواع هوش
انواع هوش
- هوش سازمانی
آگاهی کافی و دانش متناسب را نیز کسب کنید. برای تصمیمگیری شاکله اصلی هوش سازمانی به شمار می آیند که اطلاعات سازمانی را به سطحی بالاتر در درون یک سازمان افزایش میدهد.
- هوش اخلاقی
هوش اجتماعی و هوش شناختی دو مفهوم کاملاً متفاوت هستند، از این منظر هوش اخلاقی هوش ممتاز دیگری است. هوش اخلاقی، توانایی درک درست از خلاف، داشتن اعتقادات اخلاقی قوی و عمل به آنها است.
- هوش معنوی
مجموعه ای از توانایی ها برای بهره گیری از منابع دینی و معنوی است. هوش و معنویت را در یک سازه ترکیب نموده است
- هوش فرهنگی
به توانایی افراد برای رشد شخصی از طریق تداوم یادگیری و شناخت بهتر میراث های فرهنگی، آداب و رسوم و ارزش های گوناگون و رفتار مؤثر با افرادی با پیشینه فرهنگی و ادراک متفاوت گفته میشود.
-
هوش رقابتی
مجموع توصیه های عملیاتی و منتج شده از یک فرآیند سیستماتیک، شامل برنامه ریزی، جمع آوری، تحلیل و انتشار اطلاعات محیط خارجی برای قرار دادن بنگاه در وضعیت رقابتی بر اساس فرصت های توسعه ای پیشرو آن است.
- هوش فضایی
توانایی سیستم(چشم/بدن) شما برای درک مذاکره با محیط سه بعدی پیرامون شما است. همچنین توانایی دیدن روابط نسبت به یکدیگر و آگاه بودن فاصله بین چیزها را نیز در بر میگیرد. خواندن نقشه نیز مانند ابعاد زبان رفتاری در محدوده این هوش است
- هوش فیزیکی
توانایی شما در تنظیم و مطالعه کردن شما از نظر فیزیکی است. این هوش از نظر داشتن یک رژیم غذایی سالم نیرومندی از نظر جسمی و انعطاف پذیر بودن را نیز شامل میشود.
- هوش احساسی
هوشی است که توسط لئوناردو داوینچی مورد توجه قرار گرفته است. این هوش شامل گسترش و استفاده از پنج حس بینایی، شنوایی، بویایی، چشایی، لامسه است.
- هوش گفتاری
توانایی شما برای استفاده از کلماتی است که با آنها میتوانید میلیونها لغت مختلف بسازید.
- هوش اخلاق
توانایی استفاده از تمام مهارت های مغز چپ وراست، برای کنار آمدن با عقاید متفاوت است