نفتکش توقیفی کره جنوبی در خلیج فارس
در هفته آینده قرار است مذاکراتی بین ایران و کره جنوبی درباره نفتکش توقیفی این کشور در تنگه هرمز انجام شود. شناور نفتکش کره جنوبی با نام تجاری «هانکوک چیمی» روز گذشته در پی نقض پیاپی قوانین زیستمحیطی در خلیج فارس توقیف شد.
سخنگوی وزارت خارجه کره جنوبی اعلام کرد هیأتی به سرپرستی مدیرکل خاورمیانه و آفریقا به ایران اعزام میشود تا از طریق مذاکره مساله نفتکش توقیفی را حل و فصل کند. معاون اول وزیر خارجه کره جنوبی هم قرار است در سفر هفته آینده خود به تهران، درباره توقیف این کشتی گفتوگو کند. این سفر پیش از حادثه دیروز برنامهریزی شده بود و قرار بود درباره رسیدن به توافقی برای آزادسازی پولهای بلوکهشده ایران در سئول باشد.
بعد از دیدار مقام وزارت خارجه کره جنوبی با سفیر جمهوری اسلامی ایران در سئول درباره نفتکش توقیفشده این کشور در تنگه هرمز، یک هیأت دیپلماتیک کرهای نیز به تهران سفر میکند.
سفر هیأت دیپلماتیک کره جنوبی به ایران
وزارت خارجه کره جنوبی امروز اعلام کرد که سئول یک هیأت دیپلماتیک برای مذاکره با تهران درباره آزادی نفتکش توقیفی این کشور، به ایران اعزام میکند. چوی یونگسام سخنگوی وزارت خارجه کره جنوبی طی نشست خبری روزانه گفت: «هیأتی به سرپرستی مدیر کل منطقه در سریعترین زمان ممکن به ایران اعزام میشود تا از طریق مذاکرات دوجانبه با طرف ایرانی، این مسئله را حل و فصل کند». «کو کیونگسوک» مدیر کل امور غرب آسیا و آفریقا در وزارت خارجه کره جنوبی، سرپرست این هیأت دیپلماتیک این کشور خواهد بود.

نفتکش توقیفی – مذاکره درباره نفتکش توقیفی کره جنوبی در تنگه هرمز
پیش از این حادثه برنامهریزی شده بود و به گفته وزارت خارجه کره جنوبی قرار بود درباره رسیدن به توافقی برای آزادسازی پولهای بلوکهشده ایران در سئول باشد.
سخنگوی وزارت خارجه کره جنوبی همچنین افزود: «معتقدم که گفتوگوهای گستردهای درباره مسائل متعدد مورد توجه ایران و کره جنوبی انجام خواهد شد. قطعا درباره توقیف کشتی نیز تبادل نظر انجام خواهد شد».
پیش از این، آقای کو با «سعید بادامچی شبستری» سفیر ایران در سئول دیدار کرده و ضمن ابراز تأسف از توقیف نفتکش کره جنوبی در تنگه هرمز، خواستار آزادی آن شده بود.
واکنش سخنگوی وزرات امور خارجه
در پی توقیف نفتکش کره جنوبی، دولت این کشور توقیف هانکوک چیمی را تأیید کرد و گفته یکی از یگانهای این کشور که وظیفه مبارزه با دزدان دریایی را به عهده دارد روانه آبهای مجاور تنگه هرمز کرده است. شناور مذکور حامل ۷۲۰۰ تن اتانول بوده است. خدمه کشتی را اتباع کشورهای کره جنوبی، اندونزی، ویتنام و میانمار تشکیل میدهند.
سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران هم درباره این رویداد گفته است: «ایران مانند سایر کشورها نسبت به تخلفات مشابه و بویژه آلوده کردن محیط زیست دریایی حساسیت دارد لذا در چارچوب قوانین با آن برخورد میکند».