نقش دولت و ضرورت ارتقای کارآفرینی کشاورزی

  • توسط admin
  • ۱۳۹۸-۰۴-۳۰

نقش دولت در ارتقای کارآفرینی کشاورزی

نقش دولت و ضرورت ارتقای کارآفرینی کشاورزی در بین کار افرینان از اهمیت بالایی برخوردار است. اهميت كارآفريني در بخش كشاورزي و حضور و تقويت كارآفرينان كشاورز، نقش دولت­ ها را در فرآيند، شناسايي فرصت‌ها، تهديدها، و نقاط قوت و ضعف محيط‌ هاي فعاليت كشاورزي با روش‌شناسي و سياست‌گزيني خاص و جديد براي ايجاد تحول و دگرگوني در كشاورزي مرتبط با حوزه كارآفريني كشاورزي دو چندان مي‌كند. روشن است كه چنين فرآيندي به بهبود وضع اقتصادي روستاييان و به‌‌ويژه كشاورزان مي‌انجامد. بنابراين، كارآفريني كشاورزي شيوه‌هاي جديد در بخش كشاورزي براي افزايش و خلق درآمد و ثروت و نيز ايجاد اشتغال است. براي طراحي و توسعة فعاليت كارآفريني كشاورزي دولت­ ها، توسط كارشناسان، گروه‌هاي محلي و  مراكز روستايي برنامه‌هاي كارآفريني را  طي چهار مرحله (راهبرد، رهبري، اجرا و پايداري) به اجرا در مي‌آورند.

دولت ­ها از طريق بومي‌سازي آموزش كشاورزي با ساختار موجود فعلي و واقعي نمودن فاصله جغرافیايی ایجاد شده بین محیط آموزشی و محیط واقعی کشاورزی، مي‌توانند كارآفريني كشاورزي را متحول نموده و فرآيند مذكور را ارتقا دهند.

ضرورت توسعه كارآفريني در جوامع روستايي

از كار آفريني به عنوان موتور توسعه ياد مي­شود. بدين معني كه از نیروهاي مادي و انساني جامعه به گونه ­اي استفاده شود كه تغييرات كمي و كيفي اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي را در جهت دستيابي به شرايط بهتر زندگي فراهم كند. چنين تغييراتي مستلزم تاكيد بر رشد اقتصادي، اصلاح كيفيت زندگي، استفاده از تكنولوژي و صنعت، اصلاح مناطق روستايي، تربيت نيروي انساني، اصلاحات اداري، افزايش امكانات تحصيل، تاكيد بر تحقيقات و غیره مي باشد.

با اين وجود تاكنون ضرورت توسعه كارآفريني در جوامع روستايي در جوامع شهري بيشتر از جوامع روستايي مورد توجه قرار گرفته است. در صورتي كه توسعه كامل يك جامعه وقتي امكان­پذير خواهد بود كه بخش ­هاي آن جامعه به صورت يكپارچه توسعه يافته باشند و در این بین نقش دولت و ضرورت ارتقای کارآفرینی کشاورزی بیشتر نمایان می شود.

در اين راستا ايجاد توسعه در جوامع روستايي همزمان با جوامع شهري ضروري به نظر مي­رسد، به دليل اين كه كارآفريني مي­تواند برخي از مشكلات روستايي را رفع كرده و برخي ديگر از مشكلات را كاهش دهد. به عنوان مثال مي­توان به مشكلاتي از قبيل افزايش فقر، كمبود فرصت ­هاي شغلي، مقدار زياد مهاجرت به خارج و افزايش تعداد افراد سالخورده در روستا اشاره كرد.

 

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Solve : *
12 + 21 =


اخبار

سینما و هنر

جهان