نقش مهد کودک درشکل گیری شخصیت کودکان
برای تحلیل نقش مهد کودک درشکل گیری شخصیت کودکان و رشد اجتماعی وذهنی کودکان باید چندمطلب را مدنظر داشته باشیم :
۱دوسال اول زندگی کودک دوران کسب اعتماد درمقابل بی اعتمادی است
یعنی کودک در طی دو سال اول زندگی دوران اعتماد درمقابل بی اعتمادی است و کودک باتوجه به محیط خانواده ومحبتی که از اطرافیان و بالاخص مادرمی بیند یادمی گیرد که به دنیا و به دیگران اعتماد کند یا نه و یا به عبارتی خانواده را محیطی امنی برای خود بداند یا خیر؟پس کودک درطی این سنین احتیاج به مراقبی دارد که در صدد رفع نیازهای طبیعی او باشد .موضوع دیگر اضطراب جدایی است که درتمام کودکان بین ۶۷ ماهگی شروع شده.
نقش مهدکودک در شخصیت
اوج آن در ۱۵۱۸ ماهگی است و اگر با این اضطراب درست برخورد شود د ۲ سالگی روبه کاهش می گذارد منظور از اضطراب جدایی این است
که کودک در طی این سنین دوست دارد. پیش والدی و بالاخص مادر خود بماند و اگر مادر برای مدتی او راترک کند یا حتی طرد کن در این اضطراب در کودک شدید می شود
آشنایی کودک باکودکستان
کودک از ۳ سالگی آماده ورود به مهدکودک می شود اما در این بین نگرانی والدین و وابستگی کودک مشکلاتی پدید می آورند . به عبارتی ازیک طرف والدین هنوز مطمئن نیستند کودکشان آمادگی لازم رادارد و ازطرفی دیگر کودک هنوز خودراوابسته حس می کند
و ممکن است نخواهد از خانواده جداشود البته این امر برای همه بچه ها یکسان نیست وبعضی به راحتی محیط مهدرامی پذیرند وبه آن دلبستگی پیدامی کنند .اما در مورد کودکان وابسته کارشناسان توصیه می کنند والدین برای حل این مشکل باید قاطعیت داشته باشند
اول فکر کنند چه چیزی به صلاح فرزندشان است بعدتصمیم بکیرند. و در این مورد نباید والدین ا حساساتی شوند باید بتوانند گریه های کودک خود را موقع ورود به مهد تحمل کنند مانند زمانی که گریه های کودک راموقع واکسن زدن تماشا کنند . چراکه به گفته محققین واقعاً مهد کودک مانند واکسن عمل می کند و می تواند فرزند ما راز آسیب های بسیاری واکسینه کند درمورد بچه های وابسته برخی ازکارشناسان معتقدند بهتراست.
ورود آنهارابه مهدکودک جلوتربیندازیم تابستان زمان مناسبی است چراکه کلاس پیش دبستانی تعطیل است ومهدکودک خلوت تراست و مربیها می توانند برای هرکودک زمان بیشتری راصرف کنند تاکم کم به محیط آنجا خوبگیرد ازطرفی بچه ها می توانند از برنامه های تفریحی لذت بیشتری ببرند.
اهمیت مهدکودک
یافته های علمی درزمینه های مختلف نشان می دهدکه پشتیبانی ازرشد وتکامل اولیه کودک نه تنها نتایج سرشمار فوری برای کودک و والدینش دربردارد . بلکه دربلند مدت موجب توانایی برای ایفای نقش درجامعه نیز می شود .
متأسفانه دراغلب مهدها تعداد مربی بابچه ها هماهنگ نیست و مطابق اصول روانشناسی با کودکان برخورد نمی شود این مسئله موجب شده است
دربعضی ازمهدها به دلیل کمبود مربی یا کمی امکانات و فضای آموزشی بچه ها را ساعت هاپای تلویزیون بنشانند.
و بانمایش فیلم های کارتنی سرگرم کنند درحالی که طبق اصول روان شناسی تماشای تلویزیون مناسب کودکان زیرسن دبستان نیست و خلاقیت آنان راتحت تأثیر قرارمی دهد .
خانم خانه داری که ازمهدرفتن فرزند دوساله اش فرزند خردسالم روحیه اجتماعی وشلوغی داشت امابرخورد نادرست مربی درمقابل شیطنت های او موجب شده که دیگر پا به مهد کودک نگذارد .
پسرم بااینکه در آن سن ها قادر به ادا کردن کلمات نبود باحرکت ابرو پیشانی و جملات نیم بند مدام حرف های مربی اش که او را با ا خم و دعوا ا مر به نشستن می کرد به ما می فهماند وقتی موضوع را با مربی درمیان گذاشتم.
او به جای اینکه در رفتار خود تغییر بدهد با لحنی عصبی فرزندم را به داشتن اختلالات روانی متهم کرد و مرا با چشمانی اشکبار راهی خانه کرد این مسئله انگیزه¬ای شد که به چندروانشناس و متخصص تربیتی مراجعه کنم آنهانه تنها اختلال روانی فرزندم را تأیید نکردند. بلکه با انجام تست های مخصوصی اعلام کردند فرزندم بسیار باهوش نیزهست حالاپسرم پنج ساله است اما هنوز باشنیدن نام مهداحساس بدی پیدامی کند انگار خاطره آن روزها درذهنش حک شده است؛ این مورد یکی ازچالشهای فراوانی است که
درمهدهای کودک نگرانی های زیادی رابه وجودآورد
که مستلزم نگاه عمیق تر به جایگاه مهدکودک ها درجامعه است اما روی دیگرس که آن است که نسل دوم انقلاب با عصر رسانه های گروهی نظیر تلویزیون و اینترنت و بمباران اطلاعاتی همراه است این نسل نیازهای روزمره خودرا باسایر سریع کودکان دنیا برابرمی خواهد روش زندگی وآموزش سایر سریع کودکان دنیا رامی بیند وخودراباآنها مقایسه می کند. اینجاست که مسئولان باید انگیزه های لازم را در ایجاد مراکز آموزشی پیش دبستانی دربین فارغ التحصیلان رشته های مربوط ایجاد و امکانات لازم رابه آنان واگذار نمایند .
به اعتقاد متخصصان تعلیم وتربیت
درجهان امروز مهدکودک ها صرفامحل نگهداری خردسالکمتراز شش سال نیستند بلکه این مراکز مهم پرورشی و تربیتی می توانند نقش مهمی در نظام آموزشی و تریبت کشور ایفا نمایند.
به این ترتیب مهدکودک ها می توانند نسلی سازننده ومتعالی بپرورانند . ازاینروست که صاحب¬نظران تعلیم و تربیت تشکیل سازمان مستقلی باعنوان سازمان آموزش قبل ازدبستان راضروری می دانند.
فلسفه به صورت رسمی درسطح دانشگاه واردبرنامه آموزشی می شود اغلب در دوره های ویژه ادبیات برای دانش آموزان پیش دانشگاهی و تعداد بسیاری از دبیرستانها تاحدی به مقدمه فلسفی می پردازد و این امر بدین نکته اشاره می کند که دبیرستانها احدی به مقدمه فلسفه می پردازد این امربدین نکته اشاره می کند که افکار مهم فلسفی برای کسانی که دردوره نوجوانی بسر می برند
درنظر گرفته نشده است .
دودلیل برای پذیرش
این دیدگاه مطرح می شود
۱:اول : تفکرفلسفی نیازمند یک سطح پیشرفت شناخت است
.که ممکن است هرکس اعتقادداشته باشد این امر فراتر ازدستیابی نوجوان است
۲٫دوم :نقش مهدکودک درشکل گیری شخصیت کودکان، بدون وجود فلسفه به قدرکافی فشرده است
معرفی موضوعی مثل فلسفه نه تنها حواس دانش آموزان را از آنچه باید یاد بگیرند پرت نخواهدکرد بلکه باعث ترغیب آنها می شود تا به جای اینکه صرفا یادگیرنده باشند نسبت به مسائل حساس باشند.