سقوط های متعدد بوئینگ
از پروازهای مرگبار بوئینگ اشاره به همین دو مورد بس که در سال ۲۰۱۹ دو فروند از هواپیماهای این شرکت دو سقوط متوالی در مالزی و اتوپی داشتند که طی آنها به ترتیب ۱۸۰ و ۱۵۷ نفر جان خود را از دست دادند.هر دوی این هواپیماها از مدل ۸ max ۷۳۷ بودند.گفته می شود عامل اصلی مشکل این هواپیما موتور آن است.البته مشکل دیگری نیز وجود دارد و آن رابطه بین موتور و بال است.
رقابت دو غول هوایی
شرکت های بوئینگ و ایرباس بزرگترین تولیدکنندگان هواپیما در جهان هستند.هر کدام از این شرکت ها در رقابت با دیگری بهتر عمل کند،میلیون ها دلار درآمد کسب خواهد کرد.در همین راستا پس از سال ۲۰۱۰ که ایرباس اعلام کرد هواپیماهای ۳۲۰ پرطرفدار خود را به روز میکند؛شرکت بوئینگ هم تصمیم گرفت تغییراتی را در موتور هواپیماهای ۷۳۷ خود بدهد.اما مشکلی وجود داشت. اینکه فاصله دماغه ایرباس ۳۲۰ با زمین بیشتر از فاصله نوک هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ با زمین بود و بزرگ شدن موتور مشکلاتی را در این رابطه برای بوئینگ بوجود میآورد.وقتی موتور بزرگ ایرباس زیر بال قرار می گرفت هیچ مشکلی ایجاد نمی شد.اما در مورد بوئینگ این چنین نبود.البته این شرکت اعلام کرد که این مشکل را با تغییر دادن محل نصب موتور مرتفع کرده است.موتور در این مدل به روز شده به جلوی بال منتقل شد.

پروازهای مرگبار – بررسی علل سقوط های متعدد بوئینگ ۷۳۷
پروازهای مرگبار
هواپیمای جدید max ۷۳۷ با توجه به اینکه اعلام شده بود مدلی به روز شده است و پرواز با آن نیازمند دورههای تخصصی نیست،توانست به خوبی فروش کند و پرطرفدار شود.خلبان ها برای پرواز با این هواپیما تنها دو ساعت کلاس توجیهی سپری کردند.و در این کلاس ها اشاره ای به بالاتر نگه داشتن نوک هواپیما به هنگام تیک آف و یا بر هم خوردن تعادل و استفاده و توجه به سیستم MCAS نشد.پس از شروع پروازها شکایت هایی از خلبانان به شرکت سرازیر شد.نادیده گرفتن این شکایات در نهایت منجر به دو سقوط متوالی در اندونزی و اتوپی شد. در نتیجه این مشکلات پرواز بوئینگهای ۷۳۷ در اغلب کشورها از جمله آمریکا متوقف شد.
سقوط تاسف بار در ایران
در جدیدترین فاجعه با این هواپیما صبح روز چهارشنبه هواپیمای بوئینگ متعلق به شرکت هواپیمایی اوکراین اینترنشنال که فرودگاه امام خمینی را در ساعت ۶:۱۲ ترک کرده بود،در ساعت ۶:۱۸ پس از قطع ارتباطات با بخش کنترل ترافیک حوالی صبا شهر در استان تهران سقوط کرد.بر اثر این سانحه تمامی ۱۶۷ مسافر و ۹ نفر خدمه پروازی جان خود را از دست دادند.