چالش های محیطی تحولات سازمان
در دیدگاهی دیگر چالش های محیطی تحولات سازمان که با آن مواجه میشوند به چهار دسته تقسیم می شود:
۱- تغییرات ساختاری: این گونه برنامهها به سازمان در جایگاه مجموعه ای از بخشهایدارای وظایف نگاه میکنند. در تغییرات ساختاری، مدیران عالی همراه با مشاوران، به شکل دهی مجدد بخشها برای رسیدن به عملکرد بهتر اقدام مینمایند. ادغام، خرید یک مؤسسه، جداسازی و تحکیم یک بخش، از روشهای تغییرات ساختاری است.
۲- تغییرات هزینه ای: برنامههایی که به دنبال تمرکز بر رفع فعالیتهای غیرضروری و یا روشهایی برای کم نمودن هزینهها از این نمونه است. در این تغییرات، فعالیتها و عملیاتی که در دورههای رونق اقتصادی بنگاه کمتر بدانها توجه میشوند، در زمانهای سخت،به لحاظ کم نمودن هزینهها مورد تجدید نظر واقع میشوند.
۳- تغییرات فرآیندی: این تغییرات برنامههایی را شامل میشود که تمرکز آن بر اصلاح روشهای انجام امور است؛ برای مثال، تغییرات فرآیندی در نظر دارد فرآیند تولید راسریع تر، مؤثرتر، قابل اطمینان تر و کم هزینه تر کند.
۴- تغییرات فرهنگی: این برنامهها بر بعد انسانی سازمان توجه میکند؛ برای نمونه،میتوان به تغییر رهیافت عمومی بنگاه در مورد ارتباط میان مدیران و کارکنان به جای استفاده از مدیریت دستوری نام برد و یا روی آوردن به مدیریت مشارکتی و تغییر ذهنیت عمومی بنگاه از تأکید بر نگاه داخلی فروش محصول به نگاه بیرونی و توجه به مشتری ومشتری مداری به عنوان نمونههای دیگری از این تغییرات نام برد.

چالش های محیطی تحولات سازمان
عواملی که سازمانها را به سمت تغییر هدایت میکنند
- محیط
- نیازمندیهای بازار برای موفقیت
- الزامات بازرگانی
- الزامات سازمانی
- الزامات فرهنگی
- رفتار رهبر و کارکنان
- دیدگاه رهبر و کارکنان