کمبود گاز در صورت عدم توسعه میدان گازی پارس جنوبی
وی افزود: برنامه ای که در حال حاضر برنامه ریزی جدی برای آن شده کارهای اکتشافی در مناطق حاشیه ای میدان گازی مشترک پارس جنوبی است که این ظرفیت چندین برابر میدان های داخلی کشور است. از شرکت های داخلی خواسته ایم تا هر چه سریع تر توسعه میدان بلال و فرزاد B را آغاز کند.
برخورداری ۹۵ درصد جمعیت کل کشور از نعمت گاز
زنگنه تاکید کرد در حال حاضر ۹۵ درصد جمعیت کل کشور از نعمت گاز بهره مند هستند. عملیات حفاری نخستین چاه طرح توسعه فاز ۱۱ میدان گازی پارس جنوبی با دکل دریایی MD-۱ در موقعیت مرزی SPD۱۱B امروز (دوشنبه، ۲۴ آذرماه) با دستور بیژن زنگنه، وزیر نفت به طور رسمی آغاز شد. دکل دریایی MD-۱ یک شرکت داخلی نهم آبان ماه امسال از میدان نفتی سروش ترخیص و ۱۶ آبان ماه در موقعیت فاز ۱۱ پارس جنوبی در آب های خلیج فارس مستقر شد، حفاری ۱۲ حلقه چاه توصیفی – توسعه ای این فاز در دو مرحله در برنامه است.

کمبود گاز – مشکلات آینده در صورت عدم توسعه میدان گازی پارس جنوبی
در مرحله نخست با حفاری و تکمیل پنج حلقه چاه توصیفی – توسعه ای و نصب سکوی SPD۱۱B، تولید اولیه از این طرح به مقدار ۵۰۰ میلیون فوت مکعب گاز در روز (معادل ۱۴ میلیون مترمکعب) محقق می شود.
در ادامه با انجام عملیات حفاری و تکمیل هفت حلقه چاه توسعه ای دیگر، هم زمان با تولید اولیه، مجموع برداشت از این سکو به روزانه یک میلیارد فوت مکعب (معادل ۲۸ میلیون مترمکعب) گاز غنی افزایش می یابد.
میدان گازی پارس جنوبی یکی از بزرگترین منابع گازی مستقل جهان است که روی خط مرزی مشترک ایران و قطر در خلیجفارس و به فاصله ۱۰۰ کیلومتری ساحل جنوبی ایران قرار گرفته است.