کودتا در میانمار – محکومیت گسترده کودتای ارتش در میانمار

  • توسط اعرابی
  • ۱۳۹۹-۱۱-۱۳

کودتای امروز ارتش در میانمار

امروز کودتا در میانمار به ابتکار ارتش  صورت گرفت که با محکومیت گسترده روبرو شد. ارتش با کودتای امروز و بازداشت خانم آنگ سان سوچی، رئیس حزب حاکم و رهبر معنوی کشور،قدرت را به دست گرفت.
حزب دموکراسی خواه برمه،تحت رهبری آنگ سان سوچی، در انتخابات پارلمانی آبان امسال با کسب هشتاد و سه درصد آرا پیروزی خیره کننده ای به دست آورد اما ارتش اتهام تقلب را مطرح کرد.عاقبت،امروز ژنرال های برمه کار را تمام کردند و بساط دموکراسی نیم بند در میانمار را برچیدند. اما در این میان سرنوشت خانم آنگ سان سوچی جالب و عبرت انگیز است.

کودتا در میانمار - محکومیت گسترده کودتای ارتش در میانمار

کودتا در میانمار – محکومیت گسترده کودتای ارتش در میانمار

 یک زمانی این بانوی برنده جایزه صلح نوبل بسیار شناخته شده و عزیز بود. خانم آنگ سان سوچی تا قبل از رسیدن به قدرت  آزادیخواه و طرفدار حقوق بشر، بود که حمایت جهانی را پشت سرش داشت.
وی موقعی که به قدرت رسید همه آن ارزش های انسانی ای را که برایشان جنگیده بود فراموش کرد.
حمایتش از نسل کشی مسلمانان میانمار واقعا نومیدکننده بود. خلاصه کار به آنجا کشید که کمیته نوبل جایزه خود را بعد از حدود بیست سال که از اهدای آن می گذشت از خانم آنگ پس گرفت.

محکومیت گسترده کودتا در میانمار

دولت آمریکا به اقدام علیه مسببان بازداشت آنگ سان سوچی، مشاور دولتی میانمار و همچنین وین مینت، رئیس جمهوری این کشور تهدید کرده است .
جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید در بیانیه‌ای گفت: ایالات متحده از گزارش‌هایی مبنی بر اقدام ارتش برمه در تضعیف گذار دموکراتیک این کشور از جمله بازداشت آنگ سان سوچی و دیگر مقام‌های مدنی در میانمار نگران شده است. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا وضعیت را به اطلاع جو بایدن رسانده است.

جن ساکی تاکید کرد: ما همچنان به حمایت قدرتمند خودمان از نهادهای دموکراتیک برمه ادامه خواهیم داد و با هماهنگی شرکای منطقه‌ای خودمان از ارتش میانمار و دیگر طرف‌ها می‌خواهیم تابع هنجارهای دموکراتیک و قانون و مقررات بوده و همین امروز بازداشتی‌ها را آزاد کنند. ایالات متحده مخالف هر نوع تلاشی برای تغییر نتیجه انتخابات اخیر یا کارشکنی در گذار دموکراتیک میانمار است و اگر این اقدامات اصلاح نشوند، علیه مسببان اقدام می‌کند.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل قویا بازداشت سوچی و همچنین رئیس جمهوری میانمار و دیگر اعضای حزب حاکم این کشور را محکوم کرد. وی از ارتش میانمار خواست تا هرگونه اختلاف‌نظر را از طریق گفت‌وگوی مسالمت‌آمیز حل و فصل کند و به نتایج انتخابات سراسری هشتم نوامبر احترام بگذارد.
دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد: تمام رهبران باید در چارچوب اصلاح دموکراتیک میانمار، مشارکت در گفت‌وگوی معنادار، خودداری از خشونت و احترام کامل به حقوق بشر و آزادی های بنیادین اقدام کنند.

 

 

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Solve : *
25 + 26 =


اخبار

سینما و هنر

جهان