مديريت و ضایعات ترافيك

  • توسط admin
  • ۱۳۹۸-۰۶-۲۴

مديريت ترافيك

مديريت ترافيك به كار بردن روشها و اقداماتي براي بهترين و بيشترين استفاده از امكانات و تأسيسات موجود، بهبود وضع راه­ها و افزايش ايمني بدون لطمه زدن به محيط زيست است. براي اداره صحيح يك سيستم ترافيك نياز به بسياري از اطلاعات، دانش ها و مهارت هاست كه بر همان اصولي استوارند؛ كه بر اداره صحيح هر سازمان و سيستم اجتماعي ديگري حاكم است.

مديريت ترافيك ويژگيهاي تقريباً منحصر به فردي دارد. يكي از ويژگيهاي مهم مديريت ترافيك استمرار آن است؛ يعني هيچ­گاه مديريت ترافيك متوقف نمي­شود؛ چرا كه جريان جابجائي متوقف نمي­شود.

از ويژگي­هاي ديگر مديريت ترافيك در حال تحول بودن دائمي آن است. علتش اين است كه تمام عوامل دست­اندركار جابجايي در حال تحول­اند.

مديريت ترافيك به لحاظ اقتصادي پرحجم­ترين تأثيرات اقتصادي را مي­گذارد.

ضایعات ترافیک

مسائل حمل و نقل و ترافيك از حادترين مسائل شهري است و به شكل نارسائي­هاي زير مطرح مي­باشد:

  • آلودگي صوتي
  • آلودگي زيست­محيطي
  • اتلاف وقت و انرژي
  • تأخير در زمان سفر
  • تصادفات
  • بي­نظمي در ترددهاي شهري

اتوبوسهاي تندرو به عنوان يكي از سيستم­هاي جديد كه توان رقابت با ديگر مدلهاي حمل و نقلي پرظرفيت را دارد با امكان حركت در خط ويژه مطلوبيت خاصي را براي مسافران به همراه داشته است.

نياز انسان موجب تفكر و پيش­بيني و تهيه خيلي از طرحهاي قابل اجرا مي­باشد، به طوري كه در تحقیقات تاكنون مطالبي درخصوص ترافيك عنوان گرديده در همه آنها به افزايش حمل و نقل براي جابجايي مردم و بار در شهرهاي بزرگ و در نتيجه ازدياد آلودگي هوا اشاره نموده­اند و براي جابجايي سريع و آسان،‌ با هزينه­هاي مناسب در شهرهاي بزرگ اقدام به احداث و استفاده از مسير نموده­اند.

آي. تي. اس

آي. تي. اس   به معني استفاده و بكارگيري تكنولوژي هاي نوين از قبيل الكترونيك، ارتباطات و سيستم هاي كنترل به منظور ارتقاء سطح ايمني، كارايي و ارزاني در حمل و نقل است كه براي شيوه هاي مختلف حمل و نقل از قبيل: جاده، راه آهن، هوايي و دريايي قابل تعميم است.

به منظور بهره برداري بهينه از آي .تي. اس لازم است كه طرح معماري آن با توجه به نيازهاي هر كشور مشخص و تعيين گردد. منظور از معماري آي. تي. اس چيدمان سيستم هاي حمل و نقل هوشمند با توجه به روابط منطقي هر سيستم و در نظر گرفتن نيازهاي جامعه و رعايت استانداردهاي مربوط به سيستم هاي حمل و نقل مي باشد، در معماري سيستم توجه به نيازهاي جامعه و رعايت استانداردهاي مربوط به سيستم هاي حمل و نقل هوشمند مي باشد، در معماري سيستم توجه به نيازها و شرايط موجود هر كشور و رعايت استانداردهاي مربوط به هر بخش از اهميت بالايي برخوردار است. درواقع طرح معماري سيستم باعث جلوگيري از تكرار سرمايه گذاري در آي. تي. اس و هدر رفتن انرژي و هزينه صرف شده در اين بخش خواهد شد.

اندیشمند

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Solve : *
24 + 1 =


اخبار

سینما و هنر

جهان